Links Sitemap Business Linker Sitemap

IMMOFINANZ vinde portofoliul logistic către Blackstone

2113 afisari
IMMOFINANZ a semnat un contract cu Blackstone pentru vânzarea întregului său portofoliu logistic. Tranzacția include toate cele 36 de proprietăți logistice finalizate, cu o suprafață închiriabilă totală de aproximativ 1 milion metri pătrați, localizate cu precădere în Germania (24 proprietăți), dar și în Ungaria (5), România (3), Polonia (2), Slovacia (1) și Rusia (1).
De asemenea, Blackstone va achiziționa trei proiecte de dezvoltare de aproximativ 65.000 metri pătrați, aflate în prezent în construcție în Hamburg (Germania), București și Ploiești (România), care vor fi finalizate de către IMMOFINANZ, precum și rezerve de terenuri. Blackstone va integra toate activele în cadrul Logicor, platforma sa logistică europeană. Prețul de achiziție este determinat de valoarea proprietăților, de aproximativ 536 milioane de euro, mai puțin costurile de construcție de aproximativ 28 de milioane de euro pentru cele trei proiecte de dezvoltare. Această valoare reprezintă aproximativ valoarea contabilă totală la 31 iulie 2015 și confirmă reevaluarea proprietăților logistice în anul financiar 2014/15. Prețul de achiziție final va fi determinat în baza declarațiilor financiare realizate la data închiderii.

Vânzarea face subiectul condițiilor uzuale de suspendare pentru acest tip de tranzacție – de exemplu, este necesar acordul autorităților antitrust. Este de așteptat ca finalizarea tranzacției să aibă loc în primul trimestru al anului calendaristic 2016.

"După cum am anunțat în urmă cu aproape trei luni, vânzarea portofoliului logistic reprezintă un pas important pentru a continua simplificarea și optimizarea structurii portofoliului nostru și pentru a ne concentra pe capabilitățile noastre principale, din segmentele de retail și birouri”, a explicat Oliver Schumy, CEO al IMMOFINANZ. "Lichiditățile ce vor rezulta din tranzacție vor fi investite în extinderea portofoliului nostru din Germania, care va crește cu aproximativ 200.000 metri pătrați în suprafață închiriabilă și cu până la 40 de milioane de euro venituri anuale din închirieri până la mijlocul lui 2018, cu proiectele de dezvoltare din sectorul de birouri aflate în prezent în construcție.”

Aceste investiții în activele germane vor crește ponderea portofoliului nostru de investiții finalizate din Germania (din punct de vedere al valorii contabile) de la 7,5% la aproximativ 13% (fără a include sectorul logistic).
Citeşte mai multe despre: Blackstone, IMMOFINANZ

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza