Links Sitemap Business Linker Sitemap

Hans Klemm: Piața de capital românească are un potențial încă neexploatat

434 afisari
Piața de capital joacă un rol important în viitorul României, fiind un potențial încă neexploatat, a declarat Hans Klemm, ambasador al Statelor Unite, la evenimentul "Analyst & Investor Days", organizat de Fondul Proprietatea.
"Piața de capital joacă un rol important în viitorul României și are, încă, un potențial neexploatat. Piața ar putea deveni mai lichidă, ar putea oferi o alternativă de finanțare pentru companiile listate și să crească transparența pentru investitori. SUA, împreună cu investitorii, se uită către viitoare IPO-uri care ar putea ajuta România să treacă de la piața de frontieră către statutul de emergentă și să elibereze mai mult capital care ar putea să fie pus la muncă aici, în România", a spus Klemm.

Potrivit acestuia, un management independent profesionist al companiilor de stat reprezintă o soluție critică, "dacă vrei să susții creșterea economică și să genereze încredere printre cetățeni".

"Ca orice business, România trebuie să-și adapteze condițiile de piață. Eu continui să văd un potențial pentru o puternică, sănătoasă Românie. De ce să nu vedem un viitor unde, în 25 de ani, România este a șasea sau a șaptea cea mai puternică economie din Uniunea Europeană? Creșterea economică sustenabilă pentru a atinge acest scop necesită o viziune strategică, o transparentă luare a deciziilor, reforme structurale și planificare și investiții pe termen lung, în special în infrastructură", a mai arătat ambasadorul american.

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza