Links Sitemap Business Linker Sitemap

Grupului Banca Transilvania a raportat, la 9 luni, un profit net consolidat mai mare cu 50% față de septembrie 2017

649 afisari
Profitul net consolidat al Grupului Banca Transilvania, cel mai mare grup financiar din țară, a fost de 1,24 miliarde de lei, la 9 luni, mai mare cu 50% față de septembrie 2017, în condițiile creșterii veniturilor operaționale, inclusiv ca urmare a preluării Bancpost, achiziție ce a adus și un câștig excepțional, de peste 110 milioane de lei.
Grupul Financiar Banca Transilvania a consemnat, în primele nouă luni ale anului, un profit net consolidat de 1,241 miliarde lei, din care cel al băncii se ridică la 979,06 milioane lei.

Potrivit unui comunicat al Grupului, rezultatul cuprinde o parte a cheltuielilor de integrare Bancpost în Banca Transilvania. De asemenea, subsidiarele şi participaţiile de capital au contribuit cu peste 260 de milioane lei la profitabilitatea Grupului BT.

La 30 septembrie, Grupul Financiar BT avea active totale de 76,6 miliarde lei, din care 64,7 miliarde lei BT individual, creditele nete reprezentând 50,2% din activele Grupului.

Grupul gestionează în România credite de 38,43 miliarde lei, din care 32,51 miliarde lei sunt acordate prin Banca Transilvania.

Depozitele clienţilor au ajuns la 62,79 miliarde lei, din care 41,38 miliarde lei sunt depozite ale clienţilor persoane fizice, iar 21,41 miliarde lei reprezintă depozite ale persoanelor juridice.

Raportul credite/depozite BT este de 66% la sfârşitul lui septembrie 2018. Eficienţa operaţională BT se păstrează la un nivel confortabil, de 47%, în ciuda eforturilor financiare mari de integrare a Bancpost şi Victoriabank, se spune în comunicat.

"Suntem mulţumiţi că am reuşit să îmbinăm creşterea organică şi profitabilitatea cu un proces rapid de integrare a businessului şi clienţilor Bancpost. Prioritatea noastră a fost şi rămâne experienţa clienţilor noştri în utilizarea serviciilor bancare şi finanţarea economiei. De aceea ne-am focusat pe creşterea responsabilă a businessului şi pe investiţii în tehnologie şi digitalizare. Am optat pentru o integrare rapidă a Bancpost pentru că este în avantajul clienţilor, precum şi pentru că favorizează creşterea. Totul merge bine şi suntem încrezători în ceea ce priveşte fuziunea de la finalul anului. Creşterea bazei BT datorită clienţilor pe care îi aşteptăm de la Bancpost este încă o premisă pentru continuarea dezvoltării băncii noastre în 2019", a declarat directorul general al Băncii Transilvania, Ömer Tetik, potrivit Agerpres.

Rata expunerilor neperformante conform indicatorului EBA era de 5,74% la 30 septembrie 2018, iar gradul de acoperire cu provizioane totale a expunerilor neperformante conform standardelor EBA este de 88%. În cazul în care sunt considerate şi garanţiile, rata de acoperire este de 119%.

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza