Links Sitemap Business Linker Sitemap

Grupul Garanti România a înregistrat profit net de 96 milioane de lei în S1

1761 afisari
Grupul Garanti România, unul dintre cele mai dinamice grupuri financiare de pe piața locală, care reunește Garanti Bank, Garanti Leasing și Garanti Credite de Consum, a realizat un profit net de 96 milioane lei, în primul semestru al anului.
De asemenea, activele totale ale Grupului au urcat la 10,51 miliarde lei.
La nivel individual, Garanti Bank a înregistrat un profit net de 78,1 milioane lei la finalul lunii iunie, rezultatele sale comerciale având o contribuție semnificativă la acest rezultat. Astfel, volumul de credite al băncii s-a ridicat în primul semestru la 6,96 miliarde lei, în creștere cu 7,1% față de aceeași perioadă a anului trecut. De asemenea, depozitele au înregistrat o majorare a volumului de 18,5%, la 6,84 miliarde lei, toate liniile de business aducându-și aportul la această creștere.

În prima jumătate a anului, portofoliul de carduri al Garanti Bank a crescut cu 10%, ajungând la aproape 300.000 de carduri emise. Totodată, rețeaua națională de POS-uri Garanti s-a extins în primele 6 luni și a crescut cu 15%, depășind 12.000 de unități.

Indicatorii de risc ai Garanti Bank sunt la un nivel confortabil, cu o rată a creditelor neperformante situată cu 1 punct procentual sub media pieței, în timp ce rata de acoperire a creditelor neperformante prin provizioane a depășit media pieței, conform celor mai recente informații disponibile la nivelul sistemului bancar.

“Vom continua evoluția ascendentă și dezvoltarea sănătoasă pe piața din România, ca parte a strategiei noastre pe termen lung, de a crește în mod eficient și de a fi un partener financiar de încredere pentru clienții noștri, pe toate segmentele de afaceri”, a declarat Ufuk Tandoğan, CEO Garanti Group România.

Instituțiile financiare nebancare ale Grupului au înregistrat, la rândul lor, rezultate solide în primul semestru: Garanti Credite de Consum – profit net de 10,5 milioane lei, iar Garanti Leasing – profit net de 7,3 milioane lei.

Grupul Garanti România este deținut de Turkiye Garanti Bankasi AS (TGB), a doua cea mai mare bancă privată din Turcia. Grupul financiar spaniol Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA) este acționarul majoritar al TGB. În primele șase luni ale anului, TGB a înregistrat un venit net consolidat de 3,12 miliarde lire turcești (773,83 milioane euro), active de 335,94 miliarde lire turcești (83,85 miliarde euro), în timp ce contribuția la economie s-a reflectat printr-un portofoliu de credite (cash și non-cash) în valoare de 272,98 miliarde lire turcești (68,13 miliarde euro). TGB deservește 14,5 de milioane de clienți în zonele corporate, comercial, întreprinderi mici și mijlocii, precum și retail, cărora le oferă servicii financiare integrate.

BBVA are un volum consolidat al activelor care se ridică la 702,43 miliarde euro, iar în prima jumătate a anului, instituția a înregistrat un profit net atribuibil de 2,3 miliarde euro.
Citeşte mai multe despre: Grupul Garanti

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza