Links Sitemap Business Linker Sitemap

Global Compact Network România își schimbă comitetul director

1443 afisari
Începând cu luna iulie 2017, Costinela Drăgan, Sustainability&Communications Manager al KMG International (Grupul Rompetrol), devine noul președinte al Global Compact Network România (GCNRo), cea mai importantă inițiativă de dezvoltare durabilă din România.
Prin numirea la conducerea Comitetului Director al GCNRo pentru un mandat de doi ani, aceasta a înlocuit-o pe Mariana Gheorghe, CEO OMV Petrom și primul președinte al biroului din România al Pactului Global al Naţiunilor Unite.
În urma voturilor exprimate de toți membrii rețelei, în Comitetul Director al GCNRo au mai fost aleși în calitate de vicepreședinți:

-      Florina Șerban, Senior Coordinator - Internal Communication, Corporate Events & Corporate Responsibility Department, Telekom România;

-      Mona Nicolici, Head of Sustainability, OMV Petrom România;

-      Alessio Menegazzo, Director Sustenabilitate și Afaceri Instituționale, Enel România;

-      Valer Hancaș, Manager Corporate Affairs & Communication, Kaufland România.

Cu peste 10 ani de experiență în industria petrolului și gazelor, în planificare și performanță, finanțe și comunicare corporativă, Costinela Drăgan consideră că dezvoltarea durabilă este calea de realizare a performanței la nivel corporativ și social.

”Câți dintre noi se gândesc la calitatea apei pe care o vor bea nepoții noștri? Fără această grijă profundă pentru generațiile viitoare, nu putem vorbi despre durabilitate și schimbare globală. Mișcările globale actuale - UN SDG, Acordul de la Paris, Expo Astana, privind problemele legate de schimbările climatice, energia durabilă, necesitatea de a păstra biodiversitatea etc. extind paradigma noastră de gândire și împing spre acțiuni concrete”, a declarat noul președinte al GCNRo. 

În prezent, Costinela Drăgan supraveghează principalele domenii strategice de concentrare ale Rompetrol pentru următorii ani: planuri privind schimbările climatice și biodiversitatea la Marea Neagră, reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, parteneriate cu universitățile pentru dezvoltarea resurselor umane tinere și talentate, proiecte comunitare și multe altele.

Prin numirea ca președinte al GCNRo, aceasta va avea sarcina de a promova programul Global Compact la nivelul României, fiind responsabillă, alături de vicepreședinții desemnați, de crearea de noi oportunități pentru a conecta mai multe categorii de stakeholderi în cadrul unor programe cu largă participare dedicate acestui scop.

Global Compact Network România (GCNRo), biroul local al Pactului Global al Naţiunilor Unite (United Nations Global Compact - UNGC), este o iniţiativă de politică strategică adresată reprezentanţilor mediului de afaceri, sectorului neguvernamental şi academic, a fost lansată acum doi ani, pe 15 mai 2015, pentru implementarea programului UNGC în România.

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza