Links Sitemap Business Linker Sitemap

Garanti Leasing sprijină femeile antreprenor prin semnarea unui acord de finanțare cu IFC

1373 afisari
Garanti Leasing, parte a Garanti Group România, a încheiat un acord de împrumut în valoare de 5.5 milioane de euro cu International Finance Corporation (IFC), membră a Grupului Băncii Mondiale, cu scopul de a finanța companiile mici și mijlocii deținute sau conduse de femei.
Garanti Leasing devine, astfel, prima companie de leasing din România care finanțează IMM-uri deținute sau conduse de femei, prin acordul cu IFC. Compania continuă, în acest fel, strategia Garanti Bank de a susține antreprenoriatul feminin. Acesta este cel de-al treilea acord semnat de IFC cu Garanti Group România, cu scopul de a încuraja antreprenoriatul și leadershipul feminin și de a facilita accesul femeilor la finanțare. Anterior, Garanti Bank a încheiat acorduri cu IFC în 2012 (pentru 22.5 milioane de euro) și în 2014 (pentru 35 de milioane de euro) cu scopul de a sprijini companiile deținute sau conduse de femei.

“Garanti Leasing, ca parte din Garanti Group, are o strategie neîntreruptă de susținere a companiilor cu acționariat feminin sau care au femei în poziții de conducere. Prin acest nou acord, Garanti Leasing reiterează angajamentul pe termen lung de a încuraja acest segment. În lunile următoare, ne vom concentra pe o creștere sănătoasă și sustenabilă pe piața locală și pe diversificarea portofoliului de active finanțate”, a declarat Okan Yurtsever, General Manager, Garanti Leasing.

Garanti Leasing este un susținător puternic al IMM-urilor, instituția mai primind anterior un împrumut de la IFC, de 7 milioane de euro, pentru finanțarea companiilor mici și mijlocii.

“IFC susține în mod activ femeile antreprenor din România prin colaborarea cu Grupul Garanti”, a declarat Manuel Reyes-Retana, IFC Regional Head for Financial Institutions Group în Europa, Orientul Mijlociu și Africa de Nord. “După împrumuturile acordate Garanti Bank, ne extindem cooperarea și cu Garanti Leasing, pentru a ajunge la și mai multe femei antreprenor și a le facilita accesul la finanțare, cu scopul de a-și dezvolta afacerile și a crea noi locuri de muncă”, a adăugat Manuel Reyes-Retana.

IFC este unul dintre principalii investitori internaționali din economia românească și un susținător important al dezvoltării sectorului privat.

În primul trimestru al anului, Garanti Leasing a acordat finanțări noi în valoare de 21.87 milioane de euro, continuând evoluția de anul trecut.

Distribuția activelor finanțate, în primele trei luni ale anului, a fost: vehicule (48%), echipamente (18%) și imobiliare (34%).

Citeşte mai multe despre: Garanti Leasing, IFC

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza