Links Sitemap Business Linker Sitemap

Garanti BBVA și IFC au semnat un acord de împrumut de 40 mil euro pentru locuințe verzi și sustenabilitate

504 afisari
Garanti BBVA a semnat un acord de împrumut de 40 milioane de euro cu International Finance Corporation (IFC), membră a Grupului Băncii Mondiale, cu scopul de a finanța investițiile în locuințe ecologice ale românilor și pentru a contribui la efortul comun de protejare a mediului înconjurător.
Împrumutul de 40 de milioane de euro va permite Garanti BBVA să ofere credite ipotecare verzi și împrumuturi pentru îmbunătățirea locuințelor, încurajând astfel clienții băncii să aleagă variante sustenabile, atunci când optează pentru o locuință nouă sau îmbunătățiri pentru cea existentă. În același timp, prin noua finanțare primită, Garanti BBVA își va mări contribuția la reducerea emisiilor cu gaze de efect de seră.
Garanti BBVA a dezvoltat în ultimii ani un portofoliu vast de produse financiare verzi pentru sectorul imobiliar, inclusiv creditul ipotecar verde Casa Eco si un împrumut verde pentru dezvoltatori rezidențiali.
„Acordul actual cu partenerul nostru pe termen lung, IFC, este o dovadă în plus a angajamentului nostru de a contribui la protejarea naturii și la bunăstarea societății. O direcție importantă a strategiei noastre este educarea clienților cu privire la finanțarea sustenabilă și ne vom strădui să creștem apetitul clienților pentru achiziții care să contribuie la protecția mediului”, a declarat Mustafa Tiftikcioglu, CEO al Garanti BBVA România.
Grupul Garanti BBVA are un parteneriat pe termen lung cu IFC, primind mai multe împrumuturi de la instituția financiară, iar, în ultimii ani, fondurile au fost destinate în principal către finanțarea verde. În 2022, Garanti BBVA Credite de Consum, parte a Garanti BBVA Group România, a semnat, de asemenea, un acord de împrumut de 10 milioane de euro cu IFC pentru a-i sprijini pe români să reducă amprenta de carbon a locuințelor, prin finanțări ecologice avantajoase destinate persoanelor fizice.
„Una dintre prioritățile noastre cheie în România este extinderea accesului la credite și a gamei de produse financiare disponibile pentru sprijinirea investițiile verzi”, a declarat Ary Naïm, Director Regional IFC pentru Europa Centrală și de Sud-Est. „Creditele ipotecare verzi pot stimula dezvoltarea și achiziționarea de locuințe sustenabile, care aduc beneficii pentru mediu, dar și pentru proprietarii acestora, datorită standardelor de trai mai bune și facturilor reduse la utilități.”
Citeşte mai multe despre: Garanti BBVA, IFC

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza