Links Sitemap Business Linker Sitemap

Fitch estimează că va începe să îmbunătățească ratingurile de țară

412 afisari
Ciclul record de retrogradări ale ratingurilor de țară pare să se fi încheiat, a apreciat agenția de evaluare financiară Fitch Ratings, prognozând că anul viitor numărul deciziilor de îmbunătățire a ratingului de țară va fi comparabil cu cel al retrogradărilor, informează Reuters. "A fost o imagine foarte negativă, dar în prezent credem că ciclul s-a încheiat", a declarat directorul diviziei de ratinguri suverane de la Fitch, Tony Stringer, cu ocazia unei conferințe organizate de agenția de evaluare. Potrivit lui Tony Stringer, Fitch se așteaptă la aproximativ 20 de decizii de retrogradare a ratingului de țară în acest an,
după un număr record de 24 de retrogradări decise anul trecut. În condițiile în care în prezent raportul dintre perspectivele negative și cele pozitive asociate ratingurilor de țară este apropiat de 1:1, Stringer se așteaptă ca numărul deciziilor de retrogradare să continue să se diminueze. "Ne așteptăm la o împărțire mult mai egală între îmbunătățire și retrogradările de rating în 2018", a adăugat Stringer.

În luna iulie a acestui an, Fitch Ratings a confirmat ratingurile pentru datoriile pe termen lung în valută și monedă locală ale României la "BBB minus", perspectiva asociată pentru ambele calificative fiind stabilă. Perspectiva stabilă asociată ratingului "BBB minus" atribuit României reflectă opinia Fitch potrivit căreia riscurile în creștere și în scădere la adresa ratingului sunt în prezent echilibrate. Principalii factori de risc care, individual sau colectiv, ar putea duce la o acțiune negativă de rating sunt: deficite fiscale mari care să ducă la o creștere a raportului datorie guvernamentală/PIB și o supraîncălzire a economiei, care să prezinte un risc la adresa macrostabilității economice.

În sens invers, principalii factori care, individual sau colectiv, ar putea duce la o acțiune pozitivă de rating sunt: implementarea unei consolidări fiscale care să îmbunătățească traiectoria pe termen lung a raportului datorie guvernamentală/PIB și o îmbunătățire sustenabilă a finanțelor externe.

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza