Links Sitemap Business Linker Sitemap

Fiecare ŠKODA ENYAQ iV este livrată la client cu balanță neutră de carbon

770 afisari
La condus, ŠKODA ENYAQ iV nu generează niciun fel de emisii locale și, mai mult, ŠKODA AUTO livrează noua navă amiral a gamei sale de automobile cu balanța emisiilor de CO2 neutră. Producătorul ceh de autoturisme înregistrează conform standardelor ISO toate emisiile de CO- de pe parcursul procesului de producție și reduce emisiile de bioxid de carbon din decursul producției în manieră eficientă, printr-o gamă largă de măsuri.

› ŠKODA AUTO își reduce continuu emisiile de CO2, atât pe cele din procurarea materiei prime, cât și pe cele din producția automobilului și a bateriei, precum și pe cele aferente transportului și reciclării
› Producătorul compensează prin proiecte certificate emisiile de CO2 ce nu pot fi încă evitate
› Încărcându-și autoturismul exclusiv cu electricitate verde, clienții pot astfel beneficia de mobilitate 100% verde

Totodată, ŠKODA AUTO compensează prin proiecte certificate de protecție a mediului toate emisiile de CO2 ce nu pot fi evitate la fabricația automobilului. Astfel de proiecte pot implica de pildă construcția de parcuri eoliene în India. Aceasta înseamnă că cei care conduc un ENYAQ iV pot beneficia de mobilitate 100% verde dacă își încarcă SUV-ul electric exclusiv cu electricitate verde generată din surse regenerabile.

Automobilele electrice pe baterie, ca de pildă ŠKODA ENYAQ iV se deplasează cu emisii locale zero, iar dacă sunt alimentate cu electricitate verde, emisiile for fi chiar per ansamblu zero. Amprenta ecologică a unui automobil include însă și emisiile de CO2 generate în producție. Datorită unei game largi de măsuri, ŠKODA AUTO poate livra noul ENYAQ iV la client cu balanță neutră de carbon.

Optimizarea proceselor interne de producție
Producătorul ceh își optimizează continuu operațiunile și procesele de producție din cadrul fabricilor sale. Astfel, la finele anului 2020, fabrica ŠKODA de componente din Vrchlabí a devenit prima unitate de producție ŠKODA neutră din punctul de vedere al emisiilor de CO2. ENYAQ iV este construit la unitatea principală de producție a mărcii ŠKODA, în Mladá Boleslav, unde producătorul de autoturisme montează cel mai mare sistem fotovoltaic instalat pe acoperiș din Republica Cehă. Proiectul este realizat în colaborare cu furnizorul de energie electrică ČEZ. Până la finele acestui deceniu, întreaga energie necesară pentru producție la unitățile ŠKODA AUTO din Republica Cehă va proveni exclusiv din surse neutre din punctul de vedere al emisiilor de carbon. Aplicația OPTIKON dezvoltată de ŠKODA arată în detaliu cum pot contribui ideile ingenioase la evitarea emisiilor. Cu ajutorul inteligenței artificiale, astfel este asigurată, de pildă, utilizarea optimă a spațiului din containerele de transport. Drept rezultat, astfel s-a putut renunța la pese 150 de transporturi, ceea ce însemnă o economie de 80 de tone de CO2, numai în prima jumătate a anului 2020.

Monitorizarea emisiilor de CO2 de-a lungul întregului lanț de aprovizionare
Alături de optimizarea propriilor procese de producție, ŠKODA AUTO monitorizează și
emisiile de CO2 ale furnizorilor și partenerilor. Astfel, compania se asigură că emisiile de CO2 sunt evitate sau reduse în rețeaua furnizorilor săi, pe parcursul procesului de fabricație și de logistică, printre altele, folosind electricitate verde. De exemplu, furnizorul LG garantează utilizarea energiei verzi la fabricarea bateriilor de tracțiune pentru ENYAQ iV. De asemenea, și mulți alți parteneri au implementat procese de producție prietenoase cu mediul. Restul emisiilor de CO2 sunt calculate în baza ciclului de viață specific previzionat pentru ENYAQ iV. Aceste compensări au fost certificate de TÜV NORD CERT, care verifică, de asemenea, emisiile ulterioare. TÜV NORD CERT emite certificate ce confirmă înregistrarea corectă a tuturor emisiilor de CO2 pe parcursul ciclului de viață, precum și clasificarea modelului ENYAQ iV ca fiind un produs cu bilanț neutru din punctul de vedere al emisiilor de CO2.

Reciclarea autoturismelor și a bateriilor
Emisiile de CO2 din întregul ciclu de viață al unei ŠKODA ENYAQ iV includ și reciclarea automobilului. După utilizarea pentru antrenarea automobilelor, bateriilor li se acordă o a doua viață, acestea fiind folosite în sistemele de stocare a energiei. Această măsură extinde durata de viață utilă a bateriilor, optimizându-le astfel amprenta ecologică. Iar în final, după această etapă, bateriile sunt reciclate și materiile prime sunt refolosite. Sunt luate în calcul inclusiv emisiile de CO2 ocazionate de reciclarea automobilului. Rata ridicată de reciclare și utilizarea amplă a materialelor deja reciclate sau a materialelor reciclabile contribuie la reducerea și mai accentuată a emisiilor.

Compensarea emisiilor prin proiecte certificate
O parte dintre emisiile de CO2 ce sunt generate în producția (furnizori și producție) unei ŠKODA ENYAQ iV nu pot fi încă evitate. Astfel, ŠKODA AUTO compensează aceste emisii prin achiziția unor credite certificate de compensare a carbonului. Compensarea se realizează prin susținerea unor proiecte certificate de protecție a mediului, ca, de pildă, construirea unui parc eolian mare în India. Parcul din Tamil Nadu din zona de sud a țări va fi format din 100 de turbine eoliene. Cu o capacitate totală de 200 MW, acesta va furniza energie ecologică pentru 600.000 de gospodării.

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza