Links Sitemap Business Linker Sitemap

EximBank finanțează compania Trencadis pentru proiectul platformei educaționale EDULIB

508 afisari
EximBank și compania antreprenorială Trencadis din Baia Mare, specializată în furnizarea de soluţii şi servicii de integrare IT, au încheiat un acord financiar în valoare de 60 de milioane de lei, facilitate ce va fi utilizată pentru finanțarea cheltuielilor aferente desfășurării contractului pentru platforma educațională EDULIB. La finalul anului trecut, Trencadis a fost desemnată câștigătoare a licitației pentru EDULIB - platforma digitală națională cu resurse educaționale, într-un consorțiu alături de mai multe companii IT&C. Proiectul presupune crearea unei platforme digitale cu resurse educaționale deschise și integrarea și valorificarea de resurse digitale de tip resursă educațională deschisă.

Totodată, proiectul cuprinde dotarea a 5.400 de școli gimnaziale cu kit-uri multimedia și instruirea indirectă (tip train-the-trainers) pentru 5.400 profesori din toată țara. De asemenea, va exista componenta de bibliotecă virtuală, care va fi un adevărat sistem de management a conținuturilor și a procesului de învățare. O altă tehnologie care înglobează tendințele actuale din industrie este componenta de învățare adaptivă. Aceasta va permite adaptarea conținutului în funcție de nevoile elevului care accesează conținutul.


Proiectul este co-finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Competitivitate 2014-2020, Axa prioritară 2 „Tehnologia Informației și Comunicațiilor pentru o economie digitală competitivă”.
“Educația reprezintă poate unul dintre cele mai subdezvoltate sectoare din România, iar noi ne dorim să fim parte a procesului de transformare digitală accelerată a acestuia. Suntem încântați că participăm la acest proiect și avem convingerea că, având alături de noi EximBank ca partener financiar, vom reuși să livrăm o platformă pentru o educație digitală de calitate. Concret, EDULIB va include mecanismele necesare pentru o abordare cross-curriculară a învățării, care să nu mai fie construită în principal pe discipline și obiecte de studiu, ci pe teme, subiecte, probleme sau provocări care pot să fie încadrate ulterior în anumite discipline de studiu", a declarat Marian Murguleț, CEO Trencadis.

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza