Links Sitemap Business Linker Sitemap

EximBank a raportat, pentru 2018, un profit record de 113,5 milioane de lei

627 afisari
Banca a crescut creditarea cu 27% faţă de 2017, cu un portofoliu de credite de 4,6 miliarde de lei, lucru care i-a consolidat poziţia pe zona de creditare corporate prin câştigarea de cotă de piaţă. Creşterea activelor a propulsat EximBank pe locul 12 în clasamentul băncilor de pe piaţa locală, cea mai înaltă poziţie ocupată de până în prezent, conform sursei citate.
EximBank a raportat, pentru 2018, o creştere consistentă a expunerilor, o calitate ridicată a activelor, o majorare a cotei de piaţă pe segmentul de creditare corporate, precum şi un profit record. 

Acesta arată: "La finele anului 2018, banca administra expuneri totale în valoare de 8 miliarde lei, în creştere cu 30% faţă de sfârşitul anului 2017, şi înregistra un profit de 113,5 milioane de lei, reprezentând cea mai bună performanţă financiară din ultimii nouă ani.

EximBank a urcat 13 poziţii în Top 100 Bănci din Europa de Sud-Est după activele administrate în 2018, ocupând locul 49, cu o creştere de aproape 30% a activelor faţă de anul anterior, conform clasamentului anual realizat de agenţia de presă SeeNews. 

Ediţia din acest an include 13 de bănci româneşti, iar EximBank se menţine în top zece cele mai profitabile bănci locale, fiind pe poziţia a şasea.

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza