Links Sitemap Business Linker Sitemap

Enel inaugurează primul sistem independent de stocare a energiei pe bază de acumulatori din Marea Britanie

1587 afisari
Enel a pus în funcțiune sistemul independent de stocare a energiei pe bază de acumulatori Tynemouth (BESS), aflat în regiunea metropolitană North Tyneside, în apropiere de Newcastle, Regatul Unit. Sistemul, dezvoltat de către divizia Enel Global Thermal Generation, utilizează acumulatori pe bază de litiu-ion cu o capacitate totală de 25 MW/12.5 MWh. Investiția totală realizată de Enel în cadrul acestui proiect, inclusiv în ceea ce priveşte construcţia, s-a ridicat aproximativ 20 milioane de euro.


”Punerea în funcțiune a proiectului Tynemouth marchează un moment important pentru Enel având în vedere că este primul sistem independent de stocare a energiei pe bază de acumulatori de mari dimensiuni, demonstrând potențialul unei astfel de soluții promițătoare în faţa provocărilor pe care le aduce cu sine tranziția din sectorul energetic” a spus Enrico Viale, Directorul Diviziei Global Thermal Generation din cadrul Enel. ”Sistemele de stocare a energiei pe bază de acumulatori oferă o soluție pentru servicii flexibile și rapide care asigură stabilitatea sistemelor de alimentare cu energie electrică, în timp ce, atunci când sunt conectate la centralele electrice existente, permit optimizarea performanței și o creștere a flexibilității centralei. Piața sistemelor de stocare a energiei pe bază de acumulatori de mari dimensiuni prezintă un mare potențial de creștere, de aceea Enel dezvoltă un portofoliu de astfel de proiecte în unele dintre cele mai promițătoare țări din lume pentru acest domeniu.”

Tynemouth oferă servicii de echilibrare a rețelei sub un contract de pentru reglarea frecvenţei (Enhanced Frequency Response – EFR) cu o durată de patru ani, acordat proiectului în cadrul licitației EFR organizate în 2016 de către National Grid. După acești patru ani, proiectul va participa la licitații privind serviciile auxiliare și piața de capacități. Enel a preluat proiectul anul trecut, prin achiziția a 100% din acțiunile Tynemouth Energy Storage Limited de la dezvoltatorul și operatorul de energie european Element Power. Compania de energie RES din Marea Britanie a acționat ca un contractor EPC pentru proiect și va susține Enel în operarea și mentenanța proiectului Tynemouth BESS sub un contract cu o durată de patru ani. 

”Acest proiect aduce vești foarte bune pentru North Tyneside și sunt încântată că am fost invitată la inaugurarea noului proiect Enel. Această investiție arată impactul internațional pe care economia regiunii North Tyneside’s îl are și contribuie la construirea unei reputaţii solide în zonă în ceea ce priveşte dezvoltarea afacerilor. Mi-ar plăcea să urez un călduros bun venit întregii echipe Enel și aștept cu nerăbdare să văd beneficiile pe care proiectul le va aduce sistemului nostru energetic și comunității noastre, în general,” a spus Norma Redfearn, primarul localității North Tyneside, CBE, care a inaugurat centrala împreună cu reprezentanții Enel, National Grid, RES și Element Power.

În conformitate cu angajamentul de sustenabilitate al Grupului, Enel a luat măsuri pentru a îmbunătăți locul în care este amplasat proiectul, care inițial era un complex pentru activități de transport, casare și depozitare. Aceste acțiuni au inclus înlăturarea materialelor pentru casare, a reziduurilor și deșeurilor de la fața locului și din lacul alăturat. În plus, a fost realizat un plan pentru a diminua impactul negativ pe care construcția proiectului ar putea-o avea asupra habitatului păsărilor locale și al tritonului cu creastă. 

Proiectul Tynemouth BESS, care este gestionat de la distanță de către echipa de monitorizare din Italia a Enel Global Thermal Generation, reprezintă o oportunitate pentru Enel de a câștiga experiență și cunoștințe strategice în construirea și operarea unor astfel de proiecte, precum și o oportunitate de investiții atractive cu un potenţial de comercializare rapid. Contractul EFR, care susține proiectul, a fost unul dintre cele mai bine remunerate dintre cele acordate în licitația EFER din 2016, la un preț de aproximativ 12GBP/MWh.

Tynemouth face parte dintr-un portofoliu de proiecte dezvoltat de Enel pentru a se poziționa în sectorul promițător al sistemelor de stocare a energiei pe bază de acumulatori de mari dimensiuni, o tehnologie care poate contribui la realizarea angajamentului de sporire a decarbonizării și a durabilității în business a Grupului: în prezent are în curs de dezvoltare proiecte asemănătoare cu o capacitate de 750 MW, inclusiv un BESS cu o capacitate de 20 MW, actualmente în curs de construcție, combinat cu centrala solară Litoral din Spania și proiectele BESS independente deja contractate pentru o capacitate de 88 MW din SUA.
Citeşte mai multe despre: Enel

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza