Links Sitemap Business Linker Sitemap

eJobs: În primele trei luni au fost înregistrate aproape 3,9 milioane de aplicări pentru un job

816 afisari
În topul celor mai căutate domenii de către candidaţi primul loc este ocupat de Comerţ/Retail, urmat de Banking şi Servicii Financiare, Servicii, Publicitate/Marketing/PR şi IT, se arată într-un comunicat al eJobs. Topul oraşelor în care s-au făcut cele mai multe angajări este dominat de Bucureşti (15.882 de joburi), urmat de Cluj-Napoca (4.096), Timişoara (2.523), Iaşi (2.357) şi Braşov (2.306)
Aproape 3,9 milioane de aplicări pentru un job au fost înregistrate, în primele trei luni, pe una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din România, în creştere cu peste 30% faţă de aceeaşi perioadă din 2018.
'Opţiunile acestora sunt destul de puternic corelate cu salariile pe care le oferă angajatorii. IT-ul şi banking-ul sunt două dintre domeniile cu cele mai mari medii salariale din România, după cum arată datele raportului anual HR Review & Trends, by eJobs. Vorbim despre medii care depăşesc pragul de 1.000 de euro, net, lunar, la nivel naţional. În ceea ce priveşte retailul, acesta este unul dintre cei mai activi angajatori din piaţă, an de an, astfel încât nu este nicio surpriză că atrage atât de mulţi candidaţi. O surpriză pentru primul trimestru este prezenţa în top a Marketingului, în condiţiile în care, în ultimul an nu s-a mai aflat în vizorul celor care au căutat să se angajeze. Cel mai probabil, asta se explică printr-un aflux de aplicări venite din partea candidaţilor tineri şi foarte tineri, care îşi doresc joburi într-un domeniu creativ şi destul de flexibil', susţine Bogdan Badea, CEO eJobs România.

Comparativ cu întregul an 2018, în primul trimestru din acest an, domenii precum Transport/Logistică, Producţie, Auto sau Construcţii au coborât în preferinţele candidaţilor.

Analiza de specialitate relevă faptul că, din cele aproape 40.000 de joburi postate de la începutul anului pe ejobs.ro, cele mai multe aparţin angajatorilor din Retail (aproape 20% din numărul total de joburi). Ierarhia continuă cu companiile din sectorul Serviciilor (4.258 de joburi) şi cele din IT. De altfel, în primul trimestru din acest an, pe ejobs.ro, companiile de tehnologie şi IT au avut aproximativ 4.000 de joburi disponibile.

De asemenea, Construcţiile şi Industria Alimentară au înregistrat un număr important de locuri de muncă scoase în piaţă, respectiv peste 5.500, în primele trei luni ale anului.
Lansată în anul 1999, eJobs este prima platformă de recrutare lansată în România, ce conţine peste patru milioane de CV-uri, mai mult de două milioane de utilizatori unici lunari, 7.000 de CV-uri actualizate zilnic şi o bază de aproape 300.000 de urmăritori pe Facebook.

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza