Links Sitemap Business Linker Sitemap

Digitale, interconectate și intuitive: sistemele de infotainment din dotarea noii ŠKODA OCTAVIA

924 afisari
În mai puțin de un deceniu, smartphone-ul a revoluționat modul în care utilizăm telefoanele. În zilele noastre, aproape nimeni nu mai duce dorul tastaturii clasice a telefonului. Comenzile de tip touch, swipe sau scroll au devenit extrem de intuitive, iar comenzile vocale devin din ce în ce mai facile. ŠKODA a transferat în mod coerent aceste concepte de operare în modul de operare al sistemelor sale de infotainment,
astfel că cea mai nouă generație oferită pentru noua OCTAVIA încorporează acum operarea intuitivă specifică smartphone-urilor, precum și beneficiile practice ale asistenților vocali.

ŠKODA OCTAVIA permite controlul sistemelor de infotainment și ajustarea setărilor automobilului prin intermediul ecranului tactil; sunt posibile și comenzi vocale și comenzi prin gesturi
Noua generație de sisteme de infotainment include concepte inovatoare de operare prin intermediul smartphone-ului
Materialul video prezintă cât de intuitiv pot fi folosite funcțiile de conectivitate ale noii ediții a celui mai popular model al mărcii cehești

Șoferul ia loc pe scaunul noii ŠKODA OCTAVIA și este întâmpinat cu numele său, afișat pe ecranul central de 10 inchi. Smartphone-ul i se conectează automat și wireless cu sistemul de infotainment. Scaunul șoferului se ajustează electric în poziția preferată de respectivul șofer, la fel ca oglinzile exterioare. Sistemul Climatronic cunoaște temperatura preferată, iar postul radio poate fi setat dintr-un simplu swipe. Șoferul îi poate spune asistentului digital Laura unde anume dorește să ajungă și sistemul de navigație calculează on-line ruta optimă până la destinație. Cu doar puțini ani în urmă, acest scenariu ar fi fost aproape de neimaginat, dar acum este realitate, la a treia generație a sistemelor modulare de infotainment de la OCTAVIA, ce impresionează utilizarea lor la fel de facilă și intuitivă ca utilizarea unui smartphone. De asemenea, șoferul poate personaliza și diviza ecranul în funcție de preferințe, putând, de asemenea, configura ecranul de start cu cele mai importante funcții.

Reiner Katzwinkel, Directorul pentru Dezvoltarea sistemelor electrice și electronice de la ŠKODA AUTO, a declarat: ”Noua OCTAVIA este acum și mai digitalizată și interconectată, fiind mai simplu și confortabil de utilizat ca niciodată. A patra generație a celui mai popular model ŠKODA are un sistem de infotainment complet înnoit, pe care ŠKODA îl utilizează pentru prima dată la această scară. Comparativ cu generația precedentă, tehnologia sistemului și conceptul său de operare, precum și gama sa de funcții, marchează o schimbare considerabilă, ameliorând siguranța și confortul.”

Personalizare facilă a display-ului central de 10 inchi

Elementul central al sistemelor de infotainment ale modelului OCTAVIA numite Columbus, Swing și Bolero (la finele anului 2020) este display-ul central cu diagonala de 10 inchi (cea mai mare oferită vreodată la un model ŠKODA). Având suprafața din sticlă și un design minimalist, amintește de smartphone-urile și tabletele de ultimă generație. Și la fel ca aceste dispozitive mobile, și OCTAVIA permite șoferului să personalizeze și segmenteze ecranul și să includă pe ecranul de start funcțiile preferate. Diferitele elemente pot fi mutate și rearanjate prin simpla atingere, la fel ca la smartphone. Un simplu swipe sau o scurtă comandă vocală este de ajuns pentru a trece de la o fereastră la alta sau pentru a schimba posturile de radio.

Pentru a ajusta volumul, pot fi utilizate butoanele de comandă de pe volan sau noul touch-slider, ce este poziționat în fața marginii inferioare a display-ului central, astfel că poate fi găsit imediat pe întuneric sau chiar fără a privi în direcția respectiva. Un singur deget este suficient pentru a ajusta volumul, iar cu două degete puteți ajusta mărimea hărții de navigație din meniul de navigație. Pentru prima dată, sistemul de infotainment Columbus poate acum afișa harta la mărime diferită față de harta afișată de Virtual Cockpit. Ca alternativă, secțiunea hărții de pe display-ul central poate fi mărită sau micșorată cu gestul de zoom cunoscut deja de la smartphone-uri.

Touch-slider-ul, precum și butoanele și rotițele de pe volanul multifuncțional, dar și asistentul digital inteligent ŠKODA Laura ajută șoferii, reducând cât de mult posibil necesitatea de a lua ochii de la drum pentru a opera funcțiile de infotainment. Head-up Display-ul oferit în premieră de ŠKODA contribuie la rândul său în acest sens, proiectând pe parbriz, în câmpul vizual direct al șoferului, diferite informații, precum viteza, instrucțiunile de navigație, indicatoarele de circulație identificate sau sistemele de asistență active. Astfel șoferul se poate concentra optim asupra drumului și condusului.

"Noile sisteme de infotainment ale modelului OCTAVIA îi oferă utilizatorului numeroase opțiuni de personalizare și operare, mult mai multe decât a oferit până acum vreodată orice OCTAVIA. Datorită noilor concepte intuitive de operare a soluțiilor  noastre de infotainment, utilizatorii pot să se orienteze mult mai rapid în cadrul sistemelor și în curând nu vor mai dori să renunțe la aceste avantaje și la acest confort în viața lor de zi cu zi,” a adăugat Reiner Katzwinkel.

Tehnologie wireless SmartLink: soluția inteligentă de conectivitate pentru smartphone-uri

Noile sisteme de infotainment ale modelului OCTAVIA, numite Columbus, Swing și Bolero (până la finele anului 2020) folosesc tehnologia SmartLink pentru a se conecta cu smartphone-ul dumneavoastră Apple iOS sau Android. După interconectarea inițială, ce trebuie efectuată o singură dată la început, dispozitivul mobil se va conecta apoi automat când va ajunge în automobil. Dispozitivul Phone Box opțional permite, de asemenea, încărcarea inductivă a smartphone-ului și conectează telefonul la antena exterioară a automobilului. Android Auto, Apple CarPlay și MirrorLink™ permit operarea anumitor aplicații prin intermediul display-ului central al automobilului

Setările avansate pentru climatizare, ce depășesc sfera de acțiune a asistentului Laura ce permite ajustarea temperaturii, pot fi, de asemenea, efectuate prin intermediul display-ului central.  Meniul cu structură clară poate fi, de asemenea, accesat direct, acționând butonul de pe consola centrală. Adițional, pot fi utilizate butoane separate pentru a activa direct viteza maximă a ventilației îndreptate spre parbriz și pentru a porni încălzirea lunetei.
OCTAVIA memorează în cloud-ul ŠKODA toate setările sistemului de infotainment și ale instalației de aer condiționat, precum și reglajele scaunului șoferului și ale oglinzilor exterioare, imediat ce contul ŠKODA Connect al șoferului este activat în automobil. Preferințele a până la 14 utilizatori pot fi memorate și, de asemenea, transferate la alt automobil ŠKODA echipat cu cea mai nouă generație a sistemului de infotainment.

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza