Links Sitemap Business Linker Sitemap

Deutsche Bank oferă în premieră acces public la codul de programare

1474 afisari
Deutsche Bank își propune să creeze un standard comun în industrie în ceea ce privește tehnologiile de tranzacționare și oferă în premieră acces public la codul său de programare.
Banca va plasa în domeniul public peste 150.000 de linii de cod din Autobahn, platforma sa electronică premiată de multe ori, astfel încât aplicațiile de tranzacționare ale diferiților furnizori să îl poată utiliza ca o bază comună pentru a lucra împreună cu ușurință. De asemenea, codul va fi integrat în platforma de colaborare Symphony, utilizată pe scară largă de instituțiile financiare. Demersul este prima contribuție a Deutsche Bank la tehnologiile „open source”, prin care companiile oferă acces public la codul de programare pentru ca alți programatori să poată sugera îmbunătățiri și noi moduri de utilizare, de exemplu, pentru furnizarea de noi servicii. Aceasta reprezintă o nouă etapă în strategia băncii de a-și moderniza, simplifica și standardiza tehnologia.

Codul respectiv, cunoscut sub denumirea de Plexus Interop, este conceput pentru a conecta mii de aplicații diferite din sectorul serviciilor financiare, ceea ce facilitează comunicarea dintre sistemele băncilor și cele ale clienților. În prezent, numeroși participanți la piață utilizează aplicații multiple pentru date, știri și tranzacționare, care funcționează independent una de cealaltă.

Din informațiile transmise de clienți reiese că aceștia sunt dornici să utilizeze o platformă standard pentru aplicațiile de tranzacționare, care să nu fie o soluție brevetată a unui singur furnizor. Deutsche Bank a analizat produsele comerciale disponibile pe piață și a decis să creeze o soluție acolo unde nu exista una care să răspundă necesităților.

Peter Wharton-Hood, COO al Diviziei de Clienți Corporate și Investiții din cadrul Deutsche Bank, a declarat: "Ne dorim să fim lideri în domeniul tehnologiilor open source din sectorul bancar. Prin faptul că oferim acces public la acest cod, urmărim să creăm un standard comun în această industrie, pentru a livra clienților servicii mai rapide și mai convenabile, pentru a avea un control mai bun și a reduce costurile.”

David Gurle, fondator și CEO al Symphony, a declarat: "Suntem încântați să colaborăm cu Deutsche Bank la integrarea acestei tehnologii open source în Symphony. Plexus Interop reprezintă cea mai mare contribuție externă la Fundația Symphony Software de la înființarea acesteia și ilustrează puterea comunității și parteneriatul solid pe care îl avem cu Deutsche Bank.”

Citeşte mai multe despre: Deutsche Bank, Symphony

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza