Links Sitemap Business Linker Sitemap

DAVOS: Crește neîncrederea investitorilor în evoluția economiei mondiale

430 afisari
Întâlnirea de anul acesta de la Davos, sustinută de World Economic Forum, a adus în prim plan cel mai nou raport CEO Survey derulat de PwC la nivel global, pe un eșantion de peste 1.300 de executivi, prin care arată că încrederea liderilor în creșterea economică scade dramatic în acest an.
Astfel, aproximativ 30% dintre liderii de afaceri consideră că ritmul creșterii economice globale va scădea în următoarele 12 luni, procentul fiind de aproape 6 ori mai mare față de nivelul de 5% înregistrat anul trecut – un salt record în ceea ce privește pesimismul. Rezultatul este în antiteză cu recordul de optimism privind perspectivele de creștere ale economiei mondiale, înregistrat în ediția de anul trecut a raportului, de la 29% la 57%.
 
 Cu toate acestea, nu toate concluziile sunt sumbre: 42% dintre executivi văd în continuare o îmbunătățire a perspectivelor economice, deși procentul este semnificativ mai mic comparativ cu cel de 57% înregistrat în 2018. Per ansamblu, asteptările executivilor cu privire la creșterea economică globală sunt mai polarizate anul acesta, dar tendința generală este de a previziona scăderi ale ritmului de creștere. Cea mai pronunțată schimbare a fost observată în rândul directorilor executivi din America de Nord, unde optimismul a scăzut de la 63% în 2018 la 37%, cel mai probabil din cauza estompării efectelor stimulentelor fiscale și a tensiunilor comerciale tot mai crescute.
 
Liderii din Orientul Mijlociu se asteaptă de asemenea la o scădere a ritmului de creștere economică, cu cei care se declară optimiști în privință perspectivelor economiei globale scăzând de la 52% la 28%, datorită incertitudinilor economice tot mai crescute în regiune.

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza