Links Sitemap Business Linker Sitemap

Cum arata viitorul?

Apare din ce în ce mai evident faptul ca asistam la schimbarea modelului economic si chiar societal în forma pe care întreaga lume îl cunoaste si cu care s-a obisnuit. Ce nu stim, si probabil ca nu vom sti înca multa vreme, este cum va arata noul model, însa istoria are perioade mari de schimbare si absorbtie si, în general, este validata de generatiile viitoare, si nu de cele care o traiesc.
Ca parte importanta a acestor schimbari, atât cauzale, cât si, oricât de paradoxal ar fi, ca solutie la redesenarea lumii viitoare, industria financiara de pretutindeni se zbate sa-si pastreze suprematia ca nucleu universal în noua lume economica.
Este un obiectiv legitim daca tinem cont de faptul ca gestioneaza banii plane?tei în singurul model cunoscut de sute de ani, însa întrebarea este daca solutiile pentru un altfel de viitor pot fi gasite cu teoriile si instrumentele trecutului doar din motivul ca le cunoastem si au functionat foarte bine pâna acum.
De la magnitudinea crizei actuale si tensiunile majore pâna la punctul de rupere a sistemelor este ca si cum încercam sa reparam un smartphone cu letconul, pentru ca în trecut a functionat când se strica telefonul cu fir si disc de pe noptiera.

Cititi varianta integrala a acestui articol in editia tiparita a revistei Business Arena.
COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza