Links Sitemap Business Linker Sitemap

Colliers asistă Stabrucks în deschiderea primei cafenele într-un parc de birouri

2725 afisari
Lanțul de cafenele Starbucks va deschide o unitate cu o suprafață de 200 mp în Novo Park, parcul de birouri din nordul Bucureștiului deținut de omul de afaceri Liviu Tudor. Tranzacția de închiriere a fost asistată de Colliers International și reprezintă prima extindere Starbucks într-un proiect de birouri din ultimii ani.
Cafeneaua Starbucks va fi deschisă în luna septembrie a acestui an și va deservi un public de circa 40,000 de persoane – numărul angajaților care lucrează în zona Pipera, inclusiv cei 8,000 de angajați care lucrează în proiectul Novo Park. Aceasta este cea de-a zecea locație Starbucks din România și cea de-a opta din București. Spațiul de 200 m.p. închiriat de Starbucks in Novo Park este amplasat la parterul clădirii D, având acces direct din Bulevardul Dimitrie Pompeiu, unul dintre principalele bulevarde de acces din zona de nord a Capitalei.
"Tranzacția marchează nu doar o premieră – Novo Park devenind primul parc de birouri care găzduiește o cafenea Starbucks - ci și un eveniment important pentru economia locală, și anume reluarea extinderii Starbucks după o perioadă considerabilă de stagnare. Totodată, prin această tranzacție, am reinclus clădirile de birouri pe harta celui mai mare lanț de cafenele din lume, ceea ce arată încrederea marilor jucători în evoluția pozitivă si sustenabilă a pieței de birouri locale”, a declarat Andreea Păun, Associate Director în cadrul departamentului de birouri al Colliers International Romania.
Decizia Starbucks de a deschide prima cafenea din 2014 în Novo Park vine la scurt timp după o altă tranzacție seminificativă din zona Pipera, respectiv după ce Getin Holding a închiriat un spațiu de 3,500 m.p. în Hermes Business Park pentru a deschide aici noul sediu al băncii Romanian International Bank. ”Starbucks este al doilea jucător de calibru care decide să deschidă o unitate strategică  în zona Dimitrie Pompeiu, ceea ce demonstrează, încă o dată, faptul că percepția locală asupra zonei Pipera reintră pe traseul pe care îl merită”, conchide Andreea Păun, consultantul care a intermediat ambele tranzcții.
Conform raportului anual de piață publicat de Colliers International România, zona Pipera, și, în special, Bulevardul Dimitrie Pompeiu, sunt pe primul loc în zonele preferate de chiriași în București, atrăgând cele mai multe dintre tranzacțiile încheiate în 2013. În plus, o analiză aprofundată a contractelor care au fost subiectul renegocierilor în ultimul an arată că Dimitrie Pompeiu este una din cele mai „prietenoase” zone, cu o pondere de 40% din totalul contractelor reînnointe în 2013, urmată de Piața Presei (15%) și Pipera (12%).
In Q1 2014, departamentul de birouri din cadrul Colliers International Romania a intermediat 10 tranzacții de închiriere în Bucuresti, totalizând 27.000 m.p. Această performanță poziționează Colliers în topul pieței de consultanță pentru închirierea de spații de birouri din România, și, în mod particular, ca lider al pieței de birouri din București, cu o cotă de piață de cca 50%.
Citeşte mai multe despre: Starbucks, Novo Park, Colliers

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza