Links Sitemap Business Linker Sitemap

Christine Lagarde: Ritmul de creștere a economiei mondiale va continuă să încetinească

397 afisari
Fondul Monetar Internațional anunța că ritmul de creștere a economiei mondiale va continuă să încetinească, din cauza tensiunilor comerciale și a condițiilor financiare mai puțin favorabile, însă o recesiune la scară mondială pe termen scurt este exclusă. Anunțul a fost făcut de către directorul general al Fondului Monetar Internațional, Christine Lagarde.
Într-un discurs ținut la Cameră de comerț americană, în avanpremieră reuniunilor de primăvară ale Fondului Monetar Internațional și Băncii Mondiale, Christine Lagarde a declarat că FMI estima în ianuarie că "economia mondială va înregistra în 2019 și 2020 o creștere de aproximativ 3,5%. Între timp economia mondială a pierdut din elan, după cum veți vedea din noile noastre previziuni revizuite ce vor fi publicate săptămâna viitoare".
   
 Totuși, liderul FMI susține că nu este previzibilă o recesiune mondială pe termen scurt. "De fapt, ne așteptăm la o relansare a creșterii economice în a două jumătate a acestui an și în 2020. Însă trebuie să fim foarte clari, relansarea preconizată pentru ultima parte a anului este una fragilă", a susținut șeful FMI.

   
Chiar dacă anunțul FMI este unul liniștitor, situația economică mondială este destul de fragilă, ținând cont că SUA și China se îndreaptă vertiginos spre un război comercial care ar afecta tot mapamondul. În acest sens, instituția internațională și-a revizuit încă din ianuarie prognozele privind avansul economiei mondiale în acest an, la 3,5%, după ce le-a revizuit deja în scădere și în toamnă lui 2018.
   
 Christine Lagarde a avertizat marți că mai mulți ani de creștere a datoriei publice și dobânzi scăzute au lăsat un spațiu de manevră redus în multe țări pentru a acționă atunci când va veni următoarea criză, astfel că autoritățile trebuie să utilizeze în mod inteligent politică fiscală.
   
  Această înseamnă realizarea unei mai bune balanțe între creștere economică, sustenabilitatea datoriei și obiectivele sociale pentru a răspunde la creșterea inegalităților și construirea unor plase de siguranță mai solide.
   
 FMI a revizuit în jos estimările privind creșterea economică în România
   
 În ceea ce privește România, în toamnă lui 2018, FMI și-a revizuit, în jos, estimările privind evoluția economiei românești, atât în 2018 cât și 2019, că urmare a moderării stimulentelor care au stat la bază creșterii robuste înregistrate în 2017.
 Potrivit FMI, România ar urmă să înregistreze în 2019 o creștere economică de 3,4%, cu 0,1 puncte procentuale mai puțin decât estima în aprilie 2018.

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza