Links Sitemap Business Linker Sitemap

Christine Lagarde: Economia zonei euro începe să-şi revină de pe urma pandemiei de coronavirus

572 afisari
Lagarde a indicat că nu se impune retragerea măsurilor de stimulare. "Am fost de acord să menţinem PEPP cel puţin până în martie 2022 şi în orice caz până când vom evalua dacă s-a încheiat criza provocată de pandemie. Deşi redresarea a început să prindă avânt, rămâne fragilă", a declarat şeful BCE.
Economia zonei euro începe să-şi revină de pe urma pandemiei de coronavirus (COVID-19), dar redresarea rămâne fragilă, a afirmat vineri preşedintele Băncii Centrale Europene, Christine Lagarde, într-un interviu acordat publicaţiei franceze La Provence, transmite Reuters.

Oficialii BCE au început să dezbată când se va renunţa la programul de achiziţionare în regim de urgenţă în caz de pandemie (pandemic emergency purchase programme - PEPP) cu o valoare totală de 1.850 de miliarde de euro.

Lagarde a indicat că nu este pregătită de retragerea măsurilor de stimulare.

"Am fost de acord să menţinem PEPP cel puţin până în martie 2022 şi în orice caz până când vom evalua dacă s-a încheiat criza provocată de pandemie. Deşi redresarea a început să prindă avânt, rămâne fragilă", a declarat şeful BCE.

Luni, doi membri ai Consiliului guvernatorilor BCE - Jens Weidmann (Germania) şi Robert Holzmann (Robert Holzmann) - au fost primii care au demarat dezbaterea privind perspectiva retragerii programului de 1.850 de miliarde de euro, în urma redresării economiei.

Declaraţiile şefului BCE sunt menite probabil să oprească speculaţiile de pe piaţă că oficialii BCE vor decide încetinirea ritmului achiziţiilor din PEPP la următoarea reuniunea de politică monetară.

Consiliul guvernatorilor BCE a decis în iunie că va continua programul de achiziţionare în regim de urgenţă în caz de pandemie până în martie 2022 sau până se va încheia pandemia.

De asemenea, Consiliul guvernatorilor BCE a decis că rata dobânzii la operaţiunile principale de refinanţare şi ratele dobânzilor la facilitatea de creditare marginală şi la facilitatea de depozit vor rămâne nemodificate la nivelurile de 0,00%, 0,25% şi, respectiv, minus 0,50%. Dobânda de politica monetară este la cel mai scăzut nivel din istorie.

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza