Links Sitemap Business Linker Sitemap

CEC Bank a sărbătorit 150 de ani de la înființare

2503 afisari
CEC Bank a sărbătorit 150 de ani de la înființarea instituției financiare, numită inițial Casa de Depuneri și Consemnațiuni, transformată ulterior în bancă de economii, cu capital integral de stat, în subordinea Ministerului Finanțelor Publice.
Potrivit unui comunicat al băncii remis luni AGERPRES, procesul de rebranding al instituției financiare a fost început efectiv în 2008, sub numele de CEC Bank. Prin noul proiect, CEC Bank a reușit să se plaseze în topul primelor bănci din România. În conformitate cu misiunea CEC Bank, finanțarea IMM-urilor, agriculturii și administrațiilor publice locale reprezintă în prezent principală preocupare a băncii.

"În 2007, am demarat un amplu proces de transformare, care să reflecte cel mai bine valorile noastre: tradiție, încredere, onestitate și stabilitate. Proiectul CEC Bank a însemnat un nou început pentru bancă și sunt mândru că în acest an, cu prilejul aniversării a 150 de ani de la înființare, instituția noastră se regăsește în grupul băncilor de elită din România, fiind o bancă competitivă și profitabilă. Suntem onorați că aproape trei milioane de clienți sunt alături de noi și îi invităm să apeleze în continuare, cu încredere, la produsele și serviciile unei bănci care speram să rămână, pentru cel puțin încă 150 ani, aproape de generațiile de romani", a declarat președintele director general al CEC Bank, Radu Grațian Ghețea.

Pentru a marca momentul aniversar, CEC Bank a lansat prima aplicație pentru utilizatorii de tablete și telefoane cu sistem de operare Android și IOS — 'Palatul CEC', aplicație prin care pot fi aflate detalii despre Palatul CEC, monument de arhitectură.

Pe 24 noiembrie 1864, domnitorul Alexandru Ioan Cuza a aprobat legea de înființare a băncii. La 1 ianuarie 1865, Casa de Depuneri și Consemnațiuni și-a început activitatea sub conducerea economistului Enric Winterhalder. În 1897, a început construcția Palatului CEC, care a fost inaugurat în anul 1900.

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza