Links Sitemap Business Linker Sitemap

BT Capital Partners a intermediat prima emisiune de obligațiuni corporative decontate în euro listate la BVB

273 afisari
BT Capital Partners (BTCP), divizia de investment banking și piețe de capital a Grupului Financiar Banca Transilvania, a condus consorțiul de intermediere pentru emisiunea de obligațiuni în valoare totală de peste 125 milioane euro a International Investment Bank (IIB), listate la Bursa de Valori București.
Tranșa de obligațiuni decontate și listate în euro este prima de acest fel pe piața românească.
Emisiunea, a treia intermediată de BTCP pentru IIB, a fost un succes deplin, fiind subscrisă de către investitori instituționali din România și din străinătate. Precedentele emisiuni au fost intermediate în perioade similare din 2015 și 2016, sumele crescând de la 111 milioane lei (2015), la 300 milioane lei (2016) și ajungând la circa 576 milioane lei (300 milioane lei + 60 milioane euro) în acest an. Fondurile obținute de către IIB vor avea ca destinație creditarea unor companii și proiecte din România. International Investment Bank a emis 6.000 obligațiuni în euro cu o valoare nominală de 10.000 euro la o rată a dobânzii fixă de 1,593 % pe an, plătibilă anual începând cu 25 septembrie 2018  și 30.000 obligațiuni în lei cu o valoare nominală de 10.000 lei la ROBOR la trei luni + 1,5 % pe an, plătibilă trimestrial începând cu 25 decembrie 2017 și răscumpărarea principalului, la maturitate.


S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteazaFrequent changes in legislation and taxation, stuffy bureaucracy continue to represent major hurdles for investors in Romania. However, Austrian investors have positive expectations and continue to remain strongly committed to their development plans in this country.
In this context, Business Arena is proud to announce its annual event dedicated to Austrian investors. Business leaders, bankers and entrepreneurs will all get together to discuss and share their views on the latest economic trends and challenges at Business Arena's 2018 Austria - Romania Roundtable Business Conference and Awards.