Links Sitemap Business Linker Sitemap

BEI continuă să finanţeze IMM-urile, companiile medii şi municipalităţile prin BCR Leasing

2727 afisari
Banca Europeană de Investiţii (BEI) acorda BCR Leasing un împrumut de 30 milioane Euro pentru finanţarea întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM), a întreprinderilor cu capitalizare medie şi a entităţilor publice din Romania care implementează proiecte în industrie, servicii şi infrastructură.
Aceasta este a doua tranşă a unui credit de 75 milioane Euro aprobat de BEI ca urmare a folosirii primei părţi a creditului de 15 milioane Euro semnat la începutul acestui an.
Mihai Tănăsescu, Vicepreşedintele BEI responsabilul pentru România, a declarat: "Finanţarea proiectelor implementate de IMM-uri şi companiile medii este un obiectiv cheie al politicii BEI în România deoarece sectorul IMM şi al companiilor medii reprezintă motorul dezvoltării, inovaţiei şi creării de noi locuri de muncă. În cadrul acestei cooperări cu BCR Leasing, un partener consacrat al instituţiei de finanţare, BEI dă asigurări că beneficiile acestei implicări, adică termenii favorabili al creditării, vor ajunge la beneficiarii finali”.
Bogdan Speteanu, CEO al BCR Leasing IFN, a declarat: "Parteneriatul dintre BEI şi BCR Leasing directioneaza resursele financiare direct către nevoile IMM-urilor, companiilor medii şi entităţilor din sectoarele publice. IMM-urile în special reprezintă aproape două treimi din PIB-ul României. Iniţiativa lor antreprenorială, rezultatul producţiei şi formarea capitalului sunt vitale pentru a creştere economică sănătoasă. Prin intermediul resurselor BEI, BCR Leasing este capabilă să ofere beneficii financiare cheie suplimentare: acces flexibil şi convenabil la achiziţii în leasing, consiliere financiară şi serviciile aferente care permit creşterea productivităţii pe termen lung şi o compatibilitate mai bună cu un mediu economic dinamic şi complex.”  
Acest credit se aliniază priorităţii BEI de a sprijini IMM-urile din Europa. Creditul BEI va susţine investiţiile IMM-urilor legate de achiziţionarea, renovarea sau extinderea activelor corporale (altele decât terenuri), a cercetării şi dezvoltării şi a creării reţelelor de distribuţie pe piaţa internă şi pe alte pieţe din interiorul UE, acoperind nevoile de capital de lucru pe termen mediu şi lung pentru finanţarea ciclului lor comercial regulat.
Entităţile din sectorul public care implementează infrastructura la scară mică şi medie sau investiţiile sustenabile ale comunităţii vor fi eligibile pentru a fi susţinute cu scopul suportului pentru serviciile publice în domeniile transportului, energiei, reziduurilor, telecomunicaţiilor, apei, sănătăţii şi educaţiei ca şi a locuinţelor sociale.  
Creditul BEI pentru BCR Leasing este acordat în cadrul unui Plan Comun IFI de acţiune pentru Dezvoltare în Europa Centrală şi de Sud-Est, care intensifică implicarea puternică a IFI în susţinerea continuării procesului de convergenţă, a accesului la finanţare al IMM-urilor, competitivitatea şi eficientizarea şi securitatea energetică.  
Citeşte mai multe despre: BEI, BCR Leasing

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza