Links Sitemap Business Linker Sitemap

Banca Comercială Română lansează serviciul de Plăți Instant, cu zero comisioane pentru operațiunile efectuate prin contul George

319 afisari
Plățile către alte bănci prin George devin de acum mult mai ușoare și mai rapide Clienții BCR, persoane fizice, pot efectua tranzacții interbancare de până la 50.000 de lei, în mai puțin de zece secunde, în orice zi a anului, la orice oră din zi sau din noapte Operațiunile sunt gratuite dacă sunt efectuate din contul George Noul serviciu este disponibil din ianuarie și face parte din ecosistemul BCR de plăți inteligente, în care au mai fost lansate, în ultimul an, George Pay, Apple Pay sau sistemul contactless în mijloacele de transport din 11 orașe din țară
Banca Comercială Română lansează serviciul de Plăți Instant, care permite clienților să efectueze tranzacții în mai puțin de zece secunde către băncile care au operaționalizat acest serviciu, la orice oră, în orice zi a anului. Plățile instant se pot face pentru transferurile cu o valoare de până la 50.000 de lei, iar serviciul este disponibil tuturor clienților persoane fizice pentru plăți și încasări, prin platforma digitală George. În cazul companiilor cu cont la BCR, serviciul este disponibil, pentru moment, numai pentru încasări.

”Cererea consumatorilor pentru plăți în timp real, din contul personal către orice cont din Romania, este în creștere, iar infrastructura de plăți instant ne permite să conectăm toate conturile bancare din țară, în condițiile în care toate băncile locale vor adera la acest serviciu.

Credem în platforme deschise și, prin această implementare, reușim să punem la dispoziția clienților un ecosistem complet de plăți in George, care cuprinde toate posibilitățile de plății disponibile în piață (plăți instant, plăți utilități, plăți către trezorerie, plăți prin scanare QR code, plăți internaționale, plăți SEPA, George Pay/NFC Android, Apple Pay – in app provisioning)”, a declarat Marian Ignat, Director Executiv Digital Banking BCR.

Serviciul Plăți Instant a fost dezvoltat de TRANSFOND, administratorul și operatorul Casei de Compensare Automată a plăților interbancare, în colaborare cu Asociația Română a Băncilor și Banca Națională a României. Plățile Instant reprezintă cea mai rapidă opțiune de a transfera sumele de bani în siguranță. Acestea sunt procesate de către TRANSFOND, iar decontarea este finalizată de către Banca Națională a României.

BCR a aderat la serviciul de Plăți Instant oferit de TransFond, cu sprijinul Allevo, care a furnizat soluția de conectare FinTP-Instant. FinTP-Instant este o funcționalitate a aplicației FinTP, aplicație distribuită în regim open source.

Pentru plățile individuale, comisioanele percepute sunt:

·       0 lei pentru deținătorii contului George;

·       1 leu pentru deținătorii de pachete TotalCont, One și Erste Private Banking;

·       4 lei pentru clienții care au conturi ClasiCont, Youth și Comod.

Pentru sumele care intră în conturile clienților BCR în urma transferurilor interbancare realizate cu ajutorul Plăților Instant, comisionul este zero pentru încasările individuale, în timp ce clienții corporate și IMM plătesc un comision de 4 lei, similar celui valabil pentru încasările standard.

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza