Links Sitemap Business Linker Sitemap

ARB votează componenţa Consiliului Director

1754 afisari
Adunarea Generală a Asociaţiei Române a Băncilor (ARB), reunită în şedinţă pe 19 aprilie 2016, a votat componenţa Consiliului Director ca urmare a existenței unui post vacant de membru.
Astfel, conducerea Consiliului Director este asigurată de Sergiu Oprescu, Președinte al Consiliului Director, alături de membri: Cătălin Vasile Pârvu, Gabriela - Ștefania Gavrilescu, Luminița Delia Runcan, Mirela Bordea și Cornel Theodor Stănescu, la care s-a adaugat Codin Radu Năstase. Vicepreşedintele Consiliului Director va fi desemnat de membrii Consiliului în prima ședință. Consiliul Director este organul deliberativ şi decizional al ARB, durata mandatului membrilor fiind de trei ani.
"Misiunea Asociaţiei Române a Băncilor constă în dezvoltarea şi consolidarea sectorului financiar bancar ca parte a unei piețe performante, stabile şi eficiente. Sistemul financiar bancar continuă să-şi aducă contribuția la prosperitatea economică a României", a declarat Sergiu Oprescu, președintele Consiliului Director al ARB.
Radu Grațian Ghețea ocupă funcția de Președinte de onoare al Asociației Române a
Băncilor. Conducerea executivă este asigurată de Preşedintele Executiv, dl. Florin Dănescu.
Asociația Română a Băncilor, care concentrează întreaga piață bancară din România formată din 37 de bănci active ca persoane juridice române sau străine în sectorul financiar,
celebrează în acest an un sfert de secol de existenţă.
Obiectivele strategice ale ARB vizează contribuția sistemului financiar bancar la prosperitatea economică, menţinerea unei voci reprezentative autorizată pentru întreaga industrie financiar-bancară şi alinierea la mediul sistemului bancar din zona Centrală şi Est Europeană prin eficienţă, competitivitate şi stabilitate. Sistemul bancar din România, care deservește milioane de clienți, s-a dovedit a fi rezilient pe perioada crizei, nefiind nevoie de sprijin din fonduri publice pentru susținerea acestuia. Prioritățile industriei bancare vizează menținerea rolului sistemului bancar de principal finanțator al economiei României cu asigurarea stabilității și credibilității sectorului bancar. Sistemul bancar românesc asigură
peste 90% din totalul finanţărilor acordate de sistemul financiar românesc.
ARB este membră a Federaţiei Bancare Europene din anul 1992 (cu drepturi depline din 2007), a Consiliului European al Plăţilor, a Federaţiei Ipotecare Europene şi în 26 de organisme naționale lucrative privind dezvoltarea și perfecționarea cadrului economic. Pentru aceasta, comunitatea bancară pune la dispoziție peste 800 de specialiști care participă la cele 23 de comisii tehnice ale ARB.
Citeşte mai multe despre: ARB

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza