Links Sitemap Business Linker Sitemap

Andrei Rădulescu, economistul-şef al Băncii Transilvania: Ne aşteptăm la decelerarea ritmului de creştere economică pe termen scurt şi la evoluţie sub potenţial în 2020

362 afisari
"Ne aşteptăm la decelerarea ritmului de creştere economică pe termen scurt şi la evoluţie sub potenţial în 2020, pe fondul rebalansării politicii economice pe plan intern şi provocărilor din economia mondială şi economia zonei euro. Cu toate acestea, procesul de convergenţă economică spre nivelul mediu din UE va continua pe termen mediu", scrie Andrei Rădulescu, economistul-şef al Băncii Transilvania.
Andrei Rădulescu, economistul-şef al Băncii Transilvania: Considerăm că investitorii strategici îşi vor consolida prezenţa în România. Forţa de muncă continuă să fie ieftină comparativ cu ţările din nucleul dur al UE.

Economiştii Băncii Transilvania se aşteaptă ca economia României să crească cu 3,6% în 2020, o evoluţie sub potenţial, pe fondul reechilibrării politicilor economice interne, dar şi din cauza situaţiei economice mondiale şi din zona euro. Cu toate acestea, România va continua să mai recupereze din decalajul economic faţă de ţările dezvoltate din UE, cu o creştere economică peste media europeană.

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza