Links Sitemap Business Linker Sitemap

Ambasadorul SUA Adrian Zuckerman susține deplin eforturile membrilor AmCham de a ajuta poporul român

400 afisari
Camera de Comerț Americană în România (AmCham Romania) este alături de poporul român și guvernul României în lupta împotriva pandemiei COVID-19. Salutăm eforturile guvernamentale neîntrerupte de a limita prin măsuri ferme riscurile răspândirii virusului în România și apreciem în mod special prioritizarea întăririi sistemului medical pentru a face față presiunii fără precedent cu care se confruntă.
Ambasadorul SUA Adrian Zuckerman susține deplin eforturile membrilor AmCham de a ajuta poporul român. Suntem cu toții de aceeași parte a baricadei – cetățeni, familii, comunități, autorități, corpul medical, forțele de ordine. Împreună vom depăși pandemia care ne afectează la nivel national și global precum și efectele acesteia în plan economic, așa cum am depășit alte perioade grele în trecut.

Este un moment deosebit de dificil pentru economia României. Cheltuielilor neprevăzute aferente eforturilor guvernamentale de prevenire și combatere a virusului, li se adaugă costuri majore generate la nivelul operatorilor economici și la nivel individual. Toate aceastea vor avea un impact bugetar semnificativ.

Toate sectoarele economice se găsesc în situația de a nu își mai putea continua activitatea în condiții obișnuite. Toate domeniile sunt afectate de încetinirea economică. Multe companii – precum cele din domeniul turismului și ospitalității, comerț sau furnizori de servicii- funcționează la nivel de avarie. Altele au reușit să facă tranziția rapid la regimul de telemuncă prin intermediul tehnologiei.

Totuși în ciuda acestor condiții adverse care au generat pierderi materiale pentru angajatori, a fost evidentă preocuparea acestora de a își proteja angajații și de a fi parte a soluției. Este remarcabilă mobilizarea companiilor și sprijinul acordat celor afectați prin donații generoase care au complementat eforturile publice și private de a achiziționa echipamente medicale și de protecție.

Cooperarea între mediul public și cel privat este mai importantă ca oricând în vremuri ca acestea și trebuie să continue pentru a ajuta România să revină la normal în cel mai scurt timp posibil.

Ionuț Simion, Președintele AmCham Romania a rezumat foarte bine acest lucru în declarația sa, potrivit căreia: “În lipsa unei perspective clare cu privire la durata acestei crize de sănătate publică și socio-economice, singura cale este cea a unității și cooperării. Vom continua să încurajăm companiile membre AmCham să rămână în dialog și să sprijine eforturile guvernamentale de a veni în sprijinul mediului de afaceri într-o manieră sustenabilă și de a proteja angajații, clienții și societatea în ansamblu.”

În prezent, cele peste 450 de companii americane, multinaţionale şi româneşti membre ale comunităţii AmCham România, fac posibilă implicarea AmCham în promovarea priorităţilor economice pentru multe domenii de activitate, prin grupuri de lucru specializate, precum: Pieţe de Capital şi Servicii Financiare, Guvernanţă Corporatistă, Concurenţă şi Ajutor de Stat, Energie, Fiscalitate, Fonduri Europene, Achiziţii Publice şi Partneriat Public-Privat, Economie Digitală, Future of Work, Mediu, Real-Estate şi Turism.

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza