Links Sitemap Business Linker Sitemap

Alstom va realiza reabilitarea și automatizarea metroului din Marsilia

1554 afisari
Compania Alstom va realiza reabilitarea și automatizarea metroului din Marsilia, un proiect în valoare de 430 de milioane de euro, finanțat de metropola Aix-Marsilia-Provence. Ca parte a acestui contract, Alstom va dezvolta, furniza și monta sistemul de operare și echipamentele pentru operarea automată a celor două linii din rețea.

De asemenea, Alstom va pune în funcțiune 38 de rame noi de metrou cu bandaje din cauciuc (4 vagoane) și va moderniza toate echipamentele audiovizuale de informare a pasagerilor, situate în stații. Darea în exploatare a noilor trenuri este prevăzută pentru prima parte a anului 2024.

Trenurile vor circula în mod semi-automat, cu mecanici, până la jumătatea anului 2025 pe linia M2 și până în 2026 pe linia M1, înainte de a trece în totalitate pe operare automată.

"Este o mare onoare pentru noi să contribuim la modernizarea ofertei de mobilitate a metropolei Aix-Marsilia-Provence. Specialiștii noștri în metrouri lucrează deja în mai multe fabrici Alstom situate în Franța, pentru a începe cât mai curând proiectul," a declarat Jean-Baptiste Eyméoud, Prim Vicepreședinte Alstom pentru regiunea Franța.
 
Noile trenuri, bazate pe soluțiile Alstom pentru metrouri cu bandaje din cauciuc, vor îngloba cele mai recente evoluții tehnologice pentru a spori confortul, disponibilitatea, accesibilitatea și informarea pentru pasageri, dar și pentru a facilita întreținerea.

Fiecare tren va avea patru vagoane, o lungime de 65 de metri și o configurație de tip "boa", astfel încât va putea transporta un număr maxim de 500 de pasageri. Trenurile cu un design deosebit vor avea ferestre mari, sistem de aer condiționat de înaltă eficiență și sisteme moderne de informare a pasagerilor, oferind o experiență plăcută la bord. Compania Alstom a invitat designerii Ora-ïto și Fabien Bourdier din Marsilia să realizeze design-ul și o concepție solidă a noilor trenuri.

Au fost propuse trei modele, iar metropola Aix-Marsilia-Provence a decis să inițieze o consultare pe internet pentru a da posibilitatea locuitorilor să își exprime părerea cu privire modelul care ar trebui selectat.

Noile metrouri pentru Marsilia sunt prietenoase cu mediul și vor fi proiectate ecologic, astfel încât să fie 96% recuperabile la încheierea ciclului lor de viață. Acestea vor consuma cu 25% mai puțină energie decât metrourile aflate în prezent în exploatare, mai ales datorită frânării electrice (până la 0 km/h), iluminatului cu LED și altor optimizări.
 
Pentru sistemul de automatizare, Alstom va oferi soluția sa Urbalis 400, deja utilizată pe mai mult de 1.500 de kilometri de linii de metrou din lume. Metroul din Marsilia va beneficia de un sistem bine pus la punct, continuu îmbunătățit (computere de bord dotate cu cele mai noi tehnologii, computere vitale cu disponibilitate de peste 99%,urmărirea balizei etc.).

În prezent, Alstom asigură dotarea a 25% din sistemele CBTC de automatizare a metrourilor aflate în exploatare (60 de linii, inclusiv 28 de linii complet automatizate).

În total, numărul angajaților din Franța care vor lucra la acest proiect depășește 400, din care peste 60 din metropola Aix-Marsilia-Provence. De asemenea, vor fi create locuri de muncă la furnizorii noștri din Franța, dar și la nivel de metropolă, pentru montarea și implementarea sistemului de control al traficului.

Alstom va apela la excelentele competențe de care beneficiază în șase din centrele sale de producție franceze: Aix-en-Provence pentru managementul proiectului, Valenciennes pentru proiectare, aspect interior, asamblare, probe și validare a trenurilor, Ornans pentru motoare, Le Creusot pentru boghiuri, Villeurbanne pentru echipamentele electronice amplasate la bord, de informare a pasagerilor, de întreținere predictivă și sistem de control al traficului, și Saint-Ouen pentru coordonarea design-ului artistic, precum și dezvoltarea și integrarea sistemului de control al traficului.
Citeşte mai multe despre: Alstom

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza