Links Sitemap Business Linker Sitemap

Alstom va furniza 41 de trenuri regionale pentru Bavaria

2196 afisari
Alstom a încheiat un contract pentru furnizarea către Transdev a 41 de trenuri regionale Coradia Lint, pentru operarea pe teritoriul Bavariei. Trenurile vor fi operate de sucursala Transdev Bayerische Regiobahn GmbH (BRB) pe magistralele dinspre Augsburg către Weilheim, Schongau, Ingolstadt, Eichstätt și Langenneufnach. Contractul are o valoare de peste 150 de milioane de euro.
Trenurile vor fi construite la unitatea Alstom din Salzgitter, Saxonia Inferioară, cu livrarea planificată pentru septembrie 2022. Odată cu acest nou contract, Alstom poate celebra producția și livrarea celui de-al 1.000-lea tren regional Coradia Lint – fără îndoială, cea mai de succes unitate multiplă diesel (DMU) din Europa.
"Această comandă din partea Transdev reprezintă o altă reușită extraordinară din istoria popularului tren Coradia Lint. Faptul că cea de-a 1.000-a garnitură Coradia Lint va fi operată de aceeași societate de transport care a operat și cea dintâi garnitură, în noiembrie 2000, este un eveniment simbolic. Această coincidență fericită ilustrează performanțele trecute și actuale, precum și felul în care produsul întrunește așteptările clienților noștri și pasagerilor acestora,” afirmă Jörg Nikutta, Director Executiv al Alstom pentru Germania și Austria.
Vehiculele moderne și prietenoase cu mediul înconjurător sunt alimentate prin două motoare de 390 kW și pot atinge o viteză maximă de operare de 140 km/h. Garniturile cu două vagoane pot transporta 125 de pasageri pe scaune și includ o zonă spațioasă pentru depozitarea facilă a bicicletelor. Garniturile prezintă un nivel de confort superior celui din garniturile utilizate în prezent și capacitatea de a oferi tuturor pasagerilor, inclusiv persoanelor cu mobilitate limitată, o călătorie cu minim de restricții.
Garniturile Coradia Lint ale Alstom operează în peste 30 de rețele din Germania, Europa și Canada, încă din anul 2000. Datorită îmbunătățirilor permanente, acestea oferă cel mai ridicat nivel de siguranță, reducere a zgomotului și emisii scăzute, comportând disponibilitate sporită. Garniturile aparțin gamei de trenuri modulare Coradia a Alstom, beneficiind de peste 30 de ani de expertiză și soluții tehnice demonstrate și include prima garnitură de tren pe bază de hidrogen din lume, denumită Coradia iLint.
Potrivit companiei, până acum au fost vândute peste 2.800 de trenuri Coradia, iar în prezent sunt în funcțiune circa 2.300.
Citeşte mai multe despre: Alstom

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza