Links Sitemap Business Linker Sitemap

Alstom primește o comandă pentru 100 de trenuri de foarte mare viteză din partea companiei franceze de căi ferate

1536 afisari
Consiliul de administrație al SNCF Mobilités a aprobat o comandă fermă pentru 100 de trenuri de foarte mare viteză (TGV) Avelia Horizon, de ultimă generație. Această nouă generație de trenuri de foarte mare viteză răspunde obiectivelor ambițioase în privința competitivității sectorului feroviar și rentabilității SNCF, cu un cost total de achiziție cu 20% mai mic decât cel al trenurilor din generația anterioară.

Echipele de experți care lucrează de doi ani la acest proiect s-au ridicat la înălțimea provocării de a crea un tren nou, la un cost redus de 25 de milioane de euro per garnitură, cu un buget suplimentar de 190 de milioane de euro pentru opțiuni și servicii.
Avelia Horizon va include două automotoare inovatoare, cu o lungime redusă, care îmbină înalta performanță și aspectul compact, alături de vagoanele de pasageri articulate, etajate. Design-ul acestora permite o creștere cu 20% a spațiului dedicat pasagerilor, trenul putând să transporte până la 740 de pasageri în configurația de cea mai mare capacitate aleasă de SNCF.
Costurile de mentenanță vor fi cu peste 30% mai scăzute decât cele înregistrate în prezent de SNCF. S-a ținut cont de ușurința în întreținere încă din faza de proiectare, trenul fiind prevăzut cu un sistem de diagnostic la distanță pentru mentenanța preventivă, ceea ce îi sporește fiabilitatea și disponibilitatea. Multe dintre componente au un design optimizat, pentru a simplifica și scurta intervențiile de întreținere și a permite efectuarea acestora la intervale de timp mai mari. Datorită design-ului aerodinamic și sistemului de tracțiune mai eficient, cea mai recentă generație de TGV va consuma cu 20% mai puțină energie decât TGV-urile existente.
"Această comandă este rezultatul de succes al colaborării dintre SNCF și Alstom. Soluția Avelia Horizon oferită de către Alstom răspunde provocărilor SNCF în domeniul tehnologic, economic și al competitivității,” a declarat domnul Henri Poupart-Lafarge, CEO al Alstom.
Citeşte mai multe despre: Alstom, SNCF

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza