Links Sitemap Business Linker Sitemap

Alpha Bank România introduce instrumente financiare de garantare a portofoliului în parteneriat cu Fondul European de Investiții

345 afisari
Continuând strategia și misiunea de a contribui semnificativ la sprijinirea mediului de afaceri local, Alpha Bank Romania a semnat în luna decembrie un parteneriat cu Fondul European de Investiții (FEI) pentru implementarea unor instrumente financiare de tipul garanțiilor de portofoliu.
Potrivit băncii, cele două produse de garantare se subscriu pilonului de instrumente financiare din cadrul PNRR și vizează domeniile de sustenabilitate și competitivitate, după cum urmează:

-   SME Sustenabilitate – cu focus pe finanțări verzi, în vederea adaptării companiilor și proceselor de afaceri la schimbările climatice cu impact major asupra calității vieții, potențând utilizarea resurselor și contribuind semnificativ la obiectivul major al Uniunii Europene de atingere a neutralității climatice în anul 2050.

-   SME Competitivitate – cu focus pe stimularea potențialului de creștere și de generare de plus valoare la nivelul companiilor, prin îmbunătățirea semnificativă și/sau extinderea  capacităților de producție.

Printre obiectivele acestui parteneriat se numără stimularea spiritului antreprenorial local,  a dezvoltării sustenabile a companiilor mici și mijlocii, precum si încurajarea proiectelor de investiții într-un context tot mai dinamic al pieței.

“Ne face plăcere să extindem portofoliul de soluții pentru mediul de afaceri din România, prin parteneriatul cu FEI. Urmărim ca prin acest parteneriat să oferim clienților noștri toate beneficiile ce decurg din implementarea acestor produse de garantare și suntem pregătiți să le susținem proiectele transformaționale generând valoare adăugată în economia românească. Companiile au nevoie de soluții adaptate activităților lor, iar la Alpha Bank Romania pot beneficia de produse financiare potrivite pentru amplificarea potențialului de creștere”, a declarat Dragoș Drăghici, Director în cadrul Direcției IMM a Alpha Bank Romania.
Citeşte mai multe despre: Alpha Bank Romania

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza