Links Sitemap Business Linker Sitemap

4088 afisari
Afectată puternic de contextul economic nefavorabil, piața asigurărilor nu are perspective deosebite de creștere în acest an, potrivit Marianei Diaconescu, Președintele ASIROM Vienna Insurance Group. Cu toate acestea, compania se bazează în continuare pe calitatea serviciilor și dorește să își concentreze eforturile pe dezvoltarea ofertelor pentru companiile mici și mijlocii și pe asigurările de viață și non-auto.


Pe data de 14 mai, statul român l-a decorat pe domnul dr. Günter Geyer cu  "Ordinul pentru Industrie și Comerț" în rang de Mare Ofițer. Ceremonia de decorare s-a desfășurat la Ambasada României la Viena, la invitația ambasadorului României în Austria, Silvia Davidoiu. Ce părere aveți despre acest eveniment?
Distincția oferită domnului doctor Günter Geyer este un semn de înaltă apreciere pentru întreaga activitate pusă în slujba cooperării economice româno-austriece. Dr. Günter Geyer este unul dintre artizanii intrării grupului Vienna Insurance în România, în prezent cel mai mare investitor străin în domeniul asigurărilor pe plan local. Acest lucru nu poate decât să ne bucure, este o recunoaștere a valorilor investiției austrice în România. 



Ce măsuri ar putea fi luate pentru stimularea asigurărilor în România?
Acest moment este unul de cumpănă deoarece criza economică și financiară încă nu se lasă dusă de pe aceste meleaguri, iar asigurările nu pot să o ducă mai bine decât economia. De aceea, este necesar ca un set de măsuri de sprijinire a acestei industrii să fie aplicate, fie cu sprijinul autorităților guvernamentale, fie prin intermediul comunității. Mă refer în primul rând la măsurile de ordin fiscal care ar putea fi luate în sprijinul asigurărilor și mai ales în ceea ce privește asigurările de viață și de sănătate. În al doilea rând, mă refer la organizarea unor programe cu ajutorul comunității din care facem parte pentru dezvoltarea educației populației  în domeniul asigurărilor. Este cunoscut faptul că în România există unul dintre cele mai mici grade de penetrare a asigurărilor din Europa. Acest lucru se datorează în mare măsură nivelului de trai, dar, de asemenea, și nivelului educației în acest domeniu.

To read the full version, see the print edition of  Business Arena.

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza