Links Sitemap Business Linker Sitemap

Vânzările de mașini ecologice noi au crescut cu 223% în T1

287 afisari
Românii au achiziționat, în primul trimestru al anului, 407 mașini ecologice noi (electrice și hibride), în creștere de peste două ori (+223%) față de același interval din 2016, când s-au înregistrat 126 de unități comercializate, reiese din statistica Asociației Producătorilor și Importatorilor de Autoturisme (APIA).
Românii au cumpărat peste 400 de mașini 'verzi', în primul trimestru; creștere a vânzărilor de 223% pe acest segment (APIA)

Românii au achiziționat, în primul trimestru al anului, 407 mașini ecologice noi (electrice și hibride), în creștere de peste două ori (+223%) față de același interval din 2016, când s-au înregistrat 126 de unități comercializate, reiese din statistica Asociației Producătorilor și Importatorilor de Autoturisme (APIA).

Astfel, în perioada ianuarie — martie 2017, comparativ cu primele trei luni din anul anterior, ponderea autoturismelor "eco" în totalul vânzărilor a fost de 1,7%, în România, iar comercializarea de mașini electrice s-a majorat cu 310%, în timp ce în cazul celor hibride s-a consemnat o creștere de 215,5%.

Totodată, potrivit sursei citate, în martie, au fost vândute 183 de mașini electrice și hibride, în creștere cu 64,86%, în comparație cu luna anterioară, când s-au înregistrat 111 exemplare vândute.

În topul celor mai comercializate mărci auto electrice 100%, în primele trei luni ale anului, primul loc a fost ocupat de BMW, cu 14 unități, urmată de Mercedes-Benz (8), Audi (6), Volkswagen (4), Volvo (3) și Porsche (2).

De asemenea, cele mai multe mașini hibride vândute în România, din ianuarie până în martie 2017, au fost înregistrate de Toyota (328 de unități), urmată de Lexus (32), Kia (3), Land Rover, Mercedes Benz și Ford (câte un exemplar).

Statistica oficială arată că, la nivelul anului trecut, numărul autovehiculelor electrice și hibride noi vândute în România a fost de 1.183 de unități, în creștere cu 138% față de anul 2015. Din acest total, 167 de exemplare sunt autovehicule 100% electrice.

Ministerul Mediului a anunțat, recent, prin ministrul de resort, Grațiela Gavrilescu, faptul că, începând din jurul datei de 10 mai va demara o nouă ediție a Programului 'Rabla Plus', destinat achiziționării de mașini prietenoase cu mediul. Prin intermediul programului, valoarea ecotichetului acordat celor care vor să-și achiziționeze un autovehicul nou 100% electric va fi, în acest an, de 10.000 de euro, iar pentru cele hibrid plug-in de 4.500 euro.

In primul trimestru vanzarile de mașini electrice noi s-a majorat cu 310%, în timp ce în cazul celor hibride s-a consemnat o creștere de 215,5%.

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteazaFrequent changes in legislation and taxation, stuffy bureaucracy continue to represent major hurdles for investors in Romania. However, Austrian investors have positive expectations and continue to remain strongly committed to their development plans in this country.
In this context, Business Arena is proud to announce its annual event dedicated to Austrian investors. Business leaders, bankers and entrepreneurs will all get together to discuss and share their views on the latest economic trends and challenges at Business Arena's 2018 Austria - Romania Roundtable Business Conference and Awards.