Links Sitemap Business Linker Sitemap

UN SUV DESCHIZATOR DE DRUMURI: BENTLEY BENTAYGA HYBRID

594 afisari
Bentley anunță detalii complete despre primul hibrid de lux din lume. Bentayga Hybrid reprezintă primul pas al mărcii către electrificarea completă, îmbinând confortul unei motorizări silențioase cu rafinamentul britanic tipic Bentley și cu performanțe extraordinare.
·       Primul hibrid de lux din lume
·       Experiență de condus imperturbabilă și tehnologie orientată spre viitor
·       Primul pas către electrificare pentru Bentley
·       Motor electric avansat, combinat cu noul motor V6 pe benzină
·       Reîncărcarea bateriei în 2,5 ore
·       Autonomie pur electrică de peste 50 km (NEDC)
·       Emisii mixte CO2 de 75 g/km, în conformitate cu NEDC
·       Unitate de alimentare pentru perete cu design inedit, semnat Philippe Starck
·       Servicii de conectivitate ce permit încărcarea bateriei de la distanță

Oferind ce este mai bun din ambele lumi, noul model hibrid plug-in combină un motor electric avansat cu un motor V6 de ultimă generație, puternic și eficient, pe benzină. Versiunea hibridă a celui mai luxos SUV din lume va fi modelul cel mai eficient al companiei, cu emisii de CO2 de 75 g/km (NEDC).

Bentayga Hybrid se simte și se conduce ca un adevărat Bentley, oferind rafinamentul, performanțele de top și atmosfera luxoasă și silențioasă în habitaclu pentru care marca britanică este renumită. SUV-ul hibrid de lux reprezintă viitorul mobilității de lux; o oază de calm și liniște în oraș și în afara acestuia.

”Cu Bentayga Hybrid, facem primul nostru pas pe calea electrificării, combinând valorile tradiționale Bentley cu cele mai noi tehnologii”, a declarat Adrian Hallmark, noul Președinte și CEO Bentley Motors. ”SUV-ul hibrid oferă clienților ce e mai bun din ambele lumi – performanțe antrenante, livrate fără efort, la drum lung și condus silențios, fără emisii, în oraș – aspect care va deveni din ce în ce mai important, având în vedere schimbările permanente ale reglementărilor din întreaga lume.

”Urmând tradiția Bentley, Bentayga Hybrid deschide calea pentru un nou sector auto – cel al hibrizilor de lux – și pune marca Bentley pe drumul către un viitor electric sustenabil”.
Bentayga Hybrid nu este încă disponibil la comandă, urmând să poată fi comandat pe piețele selectate abia din a doua jumătate a anului 2018.

Tehnologie inteligentă, care oferă experiențe inedite

"Inima” modelului Bentayga Hybrid are două surse de alimentare – un motor electric extrem de eficient și un nou motor V6 turbo pe benzină, de 3,0 litri. Motorul E funcționează atât ca motor electric, cât și ca generator de experiențe line la volan, asigurând o autonomie pur electrică maximă.

Versiunea hibrid adaugă o nouă dimensiune gamei existente de modele de lux Bentayga. Aceasta oferă toată flexibilitatea asociată cu versiunile de motorizare W12, V8 Diesel și V8, aceeași tracțiune integrală sigură și stabilă și patru moduri de condus – Sport, Bentley, Comfort și Custom.

Comutatorul automat Start-Stop este înlocuit cu un buton special pentru cele trei moduri de condus electrice – EV Drive, Hybrid Mode și Hold Mode, care îi vor permite conducătorului auto să gestioneze utilizarea bateriei în timpul unei călătorii. Un ecran de infotainment îmbunătățit și un panou de informații pentru șofer au fost incluse pe Bentayga Hybrid, pentru a afișa informații legate de performanțe, consum și sursa de alimentare folosită.

Tahometrul tradițional a fost înlocuit cu un cadran care arată dacă mașina funcționează în modul EV Drive sau indică turația motorului, dacă propulsia se realizează prin motorul cu combustie. Un buton pentru statusul bateriei înlocuiește indicatorul de temperatură pentru lichidul de răcire.

Pentru a maximiza eficiența, vehiculul utilizează informații de navigație prin satelit, pentru a calcula cea mai bună utilizare a motorului electric și a motorului cu combustie pentru fiecare călătorie. Introducerea unei destinații în sistemul de navigație va determina mașina să activeze automat modul electric potrivit pentru fiecare porțiune a călătoriei, calculând în mod constant cea mai eficientă utilizare a bateriei și a stocării de energie electrică pentru situațiile în care este cea mai mare nevoie de ea – precum intrarea în oraș. Sistemul va consuma complet bateria chiar atunci când vehiculul ajunge la destinație, maximizând astfel eficiența totală.

O serie de funcții specifice automobilelor hibride vor fi incluse, de asemenea, în cele mai recente servicii Connected Car ”MyBentley3”, printre care Remote Battery Charging, Remote Heating & Cooling și Vehicle Status Report, activate prin intermediul unei aplicații smartphone.

Bentley a acordat prioritate experienței de încărcare a bateriei pentru a se asigura că a deține un Bentayga Hybrid este la fel de ușor precum a deține un automobil convențional. Controlabil la distanță de pe smartphone sau din habitaclu, prin punctul de încărcare de pe bord, statusul și programarea încărcării vor fi disponibile atât pe ecranul MMI al conducătorului auto, cât și pe ecranul smartphone-ului utilizatorului, prin intermediul aplicației.

Printre caracteristicile unice se numără și Charging Station Finder, prin care aplicația va afișa stațiile de încărcare apropiate sau relevante (pe baza criteriilor de căutare ale utilizatorului) și va oferi opțiunea de a le seta ca destinații în sistemul de navigație; de asemenea, opțiunea My Cabin Comfort permite programarea temperaturii în cabină, astfel încât aceasta să fie una optimă înainte de fiecare călătorie.
Gura de alimentare a Bentayga Hybrid este situată pe partea opusă gurii de alimentare pentru combustibil de la automobilele convenționale. SUV-ul poate fi conectat fie la o sursă de alimentare proprie, fie la o stație publică de încărcare. Compartimentul pentru bagaje din spate va include două genți speciale ce conțin cablurile necesare pentru a conecta mașina la oricare dintre cele două.
Cu o autonomie electrică impresionantă de peste 50 km, în conformitate cu NEDC, o încărcare completă a bateriei de la o priză de uz casnic va dura 7,5 ore. În orice caz, clienții care au o conexiune de mare putere la domiciliu pot reduce timpul de încărcare până la 2,5 ore.

Unitate de alimentare cu un design atemporal, semnat Philippe Starck

Bentley a colaborat cu renumitul designer Philippe Starck, pentru a crea un concept de unitate de reîncărcare de lux pentru clienții Bentayga Hybrid.

Piesa ”statement” etalează o atenție la detalii reprezentativă atât pentru marca Bentley, cât și pentru creațiile lui Starck, fiind fabricată din materiale sustenabile și elegante. Cadranul este realizat din pânză eco, presată cu rășină termorigidă provenită din surse bio, în timp ce fațada bombată este construită din aluminiu turnat sub presiune la cald.
Unitatea de alimentare minimalistă și elegantă este concepută pentru a păstra cablurile de încărcare în siguranță la domiciliu. În plus, aceasta aduce un plus de stil procesului de reîncărcare în sine, având și rolul unei piese de artă funcționale, în orice locuință.

Dotări inovatoare și tehnologii avansate

Numeroase sisteme de asistență pentru șofer și funcții de infotainment, concepute pentru a spori siguranța și confortul, fac din Bentayga Hybrid un SUV inovator și avansat.

Adaptive Cruise Control (ACC) și Traffic Assist permit șoferului să mențină o distanță constantă față de vehiculul din față. Sistemul Predictive ACC utilizează date de navigație, senzori și camere video pentru a anticipa virajele, intrările în orașe și modificările limitelor de viteză, putând regla viteza autovehiculului și îmbunătățind astfel atât confortul, cât și consumul de combustibil.
Pentru mediul urban, există o serie întreagă de sisteme de asistență a șoferului disponibile pe Bentayga Hybrid. Aceste sisteme – precum Traffic Sign Recognition, care detectează o largă varietate de semne de circulație și afișează informații conducătorului auto; Rear Crossing Traffic Warning, care utilizează tehnologia radar pentru a detecta traficul la momentul ieșirii din parcare cu spatele; și Top View, un sistem care utilizează patru camere pentru a afișa o imagine de ansamblu a împrejurimilor vehiculului – se îmbină pentru a spori caracterul practic de zi cu zi al SUV-ului hibrid.

Sistemul Park Assist detectează locurile de parcare potrivite (atât paralele cât și perpendiculare), înainte ca direcția autonomă să preia controlul manevrelor de parcare, chiar și în spații înguste și dificile, în timp ce Electronic Night Vision, cu tehnologie infraroșu, identifică eventualele obstacole de pe carosabil și afișajul Head-Up Display reduce distragerea conducătorului auto, sporind siguranța.
Sistemul de infotainment cu ecran tactil de 8 inchi al Bentayga Hybrid încorporează tehnologie de navigație de vârf, un hard drive de 60 GB și o selecție de până la 30 de limbi străine.

Pasagerii din spate beneficiază de Tablet Entertainment Bentley – un dispozitiv Android detașabil, cu diagonala de 10,2 inchi și dotat cu 4G, WiFi și Bluetooth, pentru conectivitate ușoară și rapidă în habitaclu.

Clienții pot alege dintre trei sisteme de sunet diferite pentru Bentayga Hybrid: Bentley Standard Audio, Bentley Signature Audio și Naim for Bentley Premium Audio. Acesta din urmă este cel mai puternic sistem audio din segment, având 1.950 de wați și o rețea de 18 difuzoare și super-tweetere, pentru o redare impecabilă a celor mai înalte frecvențe audio.

Siluetă sculpturală, linii ascuțite și o execuție plină de eleganță

Arcurile roților, aripile și capota Bentayga Hybrid oferă un echilibru între sportivitate și prezența robustă tipică unui SUV.
Liniile laterale ascuțite, împreună cu formele musculoase din spate creează o tensiune plăcută în profilul lateral, care face parte din cea mai mare piesă unică de aluminiu presat din industria auto. Caracteristicile tipice mărcii Bentley, precum grila masivă, matriceală și gurile de aerisire în formă de B de pe aripi, oferă Bentayga Hybrid o eleganță modernă și dinamică.
În partea din spate, între stopuri, este incorporat un B iluminat – o semnătură care face Bentayga Hybrid recognoscibil imediat.
Cel mai eficient model Bentley de până acum va putea fi identificat ușor, datorită unui număr de accente elegante la exterior. Plăcuțele inscripționate cu ”Hybrid”, poziționate în partea de jos a portierelor din față și a hayonului, toate în culoarea cuprului – și un finisaj de cupru pentru capacele roților și emblemele Bentley – evidențiază potențialul de performanță electrică al noului sistem de propulsie al Bentayga. De asemenea, inscripția ”Hybrid” va fi inclusă și pe praguri.

Cel mai luxos habitaclu din lume, lucrat manual ”acasă” la Bentley

În interiorul Bentayga Hybrid, pasionații de lux artizanal vor găsi cel mai rafinat interior auto din lume, cu lemn și piele finisate manual, proiectate cu precizie absolută.
Cockpitul Bentayga stabilește noi standarde de lux și precizie, etalând un echilibru armonios între placajele de furnir și accentele metalice. Furnirurile selectate manual alcătuiesc suprafețe cursive și autentice în întreaga cabină și fiecare dintre cele 15 bucăți de lemn este modelată de artizanii Bentley dintr-o selecție de șapte furniruri diferite.

Elemente metalice lustruite cu atenție, realizate manual, ornează panoul de bord, consola centrală și portierele. Finisajul randalinat al mărcii, regăsit pe comutatorul pentru modurile de condus, pe schimbătorul de viteze și pe orificiile de aerisire ale sistemului de climatizare conferă interiorului un aer sofisticat și adaugă un plus de rafinament tactil.
Scaunele frontale somptuoase, fabricate manual în Crewe și dotate cu reglare electrică în 22 de poziții, care includ perne și suporturi laterale ajustabile, oferă susținere ideală și un confort sporit în toate condițiile de drum. Pasagerii care călătoresc la bordul Bentayga Hybrid sunt răsfățați și printr-un sistem de masaj cu șase programe și prin scaune cu încălzire și ventilație.

Indiferent de configurație – cu patru sau cinci locuri – toate scaunele, tapițate cu piele, sunt înfrumusețate cu tigheluri de contrast și cu un pattern matlasat ”în diamant”, aplicat ”umerilor” și suporturilor laterale. Clienții au posibilitatea de a alege dintr-o paletă de 15 culori de piele, disponibile în trei versiuni duo-cromatice și o versiune monocromă.
Sentimentul de opulență este completat de panoul fix, care separă habitaclul de portbagaj. Împodobit, și el, cu pattern matlasat ”în diamant” și prevăzut cu o trapă pentru schiuri, portbagajul creează un spațiu închis elegant, care stabilește noi standarde în sectorul SUV
Trapa panoramică, dispusă pe toată lungimea plafonului, cu cu straturi de insonorizare, permite pătrunderea luminii naturale din abundență, pentru a scoate în evidență suprafețele și detaliile impecabile din habitaclu.

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza