Links Sitemap Business Linker Sitemap

România a înregistrat cea mai mare creştere economică, în ritm anual, din Uniunea Europeană în perioada octombrie - decembrie 2017

541 afisari
Cu un avans de 7% în trimestrul al patrulea din 2017, comparativ cu perioada similară a anului 2016, România a înregistrat cea mai mare creştere economică, în ritm anual, din Uniunea Europeană în perioada octombrie - decembrie 2017, arată o estimare preliminară, publicată de Eurostat.
Comparativ, produsul intern brut al zonei euro a crescut cu 2,7%, şi cu 2,6% în UE, în trimestrul patru 2017 comparativ cu trimestrul patru 2016. Datele Eurostat arată, însă, că ritmul de creştere a economiei româneşti a încetinit în trimestrul patru 2017, până la 7%, după un avans de 8,5% în trimestrul al treilea.

Pe ansamblul anului 2017, PIB a crescut cu 2,5% atât în UE, cât şi în zona euro.
De asemenea, în trimestrul patru comparativ cu trimestrul al treilea, ritmul de creştere a economiei româneşti a încetinit semnificativ până la 0,6%, de la un avans de 2,4% în trimestrul al treilea comparativ cu trimestrul al doilea. În acest caz, avansul economiei româneşti este identic cu cel înregistrat în UE şi zona euro, unde PIB a crescut cu 0,6% comparativ cu trimestrul precedent, după un avans de 0,7%.

Datele publicate de Eurostat sunt similare celor anunţate anterior de Institutul Naţional de Statistică (INS), potrivit căruia
economia România a consemnat un avans de 7% în anul 2017 comparativ cu anul precedent, iar în ultimul trimestru al anului trecut, faţă de perioada similară din 2016, avansul Produsului Intern brut a încetinit la 6,9% (serie brută) de la 8,8% în T3. Faţă de trimestrul III din 2017, în ultimele trei luni ale anului economia României a crescut cu 0,6%.
Eurostat subliniază, însă, că datele comunicate miercuri ar putea fi revizuite într-o nouă estimare care ar urma să fie dată publicităţii în data de 7 martie 2018.

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza