Links Sitemap Business Linker Sitemap

România a devenit membru în Consiliul Executiv al Organizației Mondiale a Turismului

571 afisari
România a devenit membru în Consiliul Executiv al Organizației Mondiale a Turismului (OMT), alături de Lituania, Grecia, Rusia și Azerbaidjan, a anunțat, luni, Ministerul Turismului (MT).
 Potrivit sursei citate, în cadrul Comisiei Regionale pentru Europa, au candidat mai multe țări pentru cinci poziții în cadrul Consiliului Executiv, iar România a obținut 22 de voturi în favoarea sa, mai mult de jumătate din numărul de voturi exprimate.

Celelalte țări care au obținut un loc în organismul de conducere al OMT sunt: Lituania (27 de voturi), Grecia (25), Rusia (22) și Azerbaidjan (20).
'România își reconsolidează poziția la nivel mondial în domeniul turismului. Astăzi, țara noastră a obținut un loc în cadrul organismului de conducere al Organizației Mondiale a Turismului, în urma depunerii candidaturii de către Ministerul Turismului. România are astfel, începând de astăzi, șansa extraordinară de a lua parte la toate deciziile OMT-ului cu privire la dezvoltarea turismului la nivel mondial și de a se implica activ în dinamica desfășurată la nivelul Consiliului Executiv', se arată în comunicatul ministerului de resor emis AGERPRES.

Candidatura României a fost susținută de către o delegație condusă de ministrul Turismului, Mircea Dobre, la Chengdu (China), în cadrul lucrărilor celei de-a 22-a ediții a Adunării Generale a Organizației Mondiale a Turismului.

Ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, a punctat în discursul de susținere a candidaturii României faptul că țara noastră va continua să împărtășească în mod activ bunele sale practici, dar și expertiza în sectorul turismului regional și global, asumându-și un rol dinamic și susținând cooperarea între toți actorii din sectorul turismului. "Mai mult decât atât, România își asumă rolul implicării active în bunăstarea organizației și, prin urmare, și-a reafirmat angajamentul și sprijinul ferm pentru Agenda de Sustenabilitate din 2030. Ministerul Turismului și-a luat angajamentul de a continua să lucreze în cadrul OMT pentru creșterea sectorului turistic și îmbunătățirea calității vieții oamenilor în întreaga lume, precum și pentru consolidarea cooperării între toate statele membre (...) Prezența României în calitate de membru al Consiliului Executiv al Organizației Mondiale a Turismului reprezintă o recunoaștere la nivel internațional a eforturilor depuse în domeniul turismului și o oportunitate pentru creșterea vizibilității țării noastre în plan extern, atât ca destinație de turism, cât și ca partener activ în domeniul turismului la nivel internațional', notează sursa citată.

Consiliul Executiv al Organizației Mondiale a Turismului, format din 33 de state membre, este structura de conducere care coordonează activitatea organizației în intervalul dintre sesiunile Adunării Generale și asigură îndeplinirea activităților organizației.

OMT este agenția Națiunilor Unite care coordonează promovarea la nivel internațional în ceea ce privește turismul responsabil, durabil și accesibil. În prezent, organizația numără 156 de state membre cu drepturi depline.

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza