Links Sitemap Business Linker Sitemap

Renault-Nissan va produce autovehicule electrice in China

292 afisari
Alianta Renault-Nissan a anuntat marti infiintarea unei noi societati mixte cu producatorul auto chinez Dongfeng Motor Group Co. pentru a dezvolta si comercializa autovehicule electrice pe piata chineza, cea mai mare piata auto din lume, unde vanzarile de autovehicule electrice ar urma sa creasca.
Renault SA și Nissan Motor Co. vor deține fiecare 25% din acțiunile noului joint venture, urmând ca restul de 50% să fie deținute de Dongfeng Motor Group Co., a informat alianța auto într-un comunicat de presă. Partenerii vor concepe un nou vehicul electric bazat pe o platformă de SUV, iar acesta ar urma să intre în producție în anul 2019 la uzina Dongfeng de la Shiyan, provincia Hubei, din centrul Chinei.

"Suntem încrezători în capacitatea noastră de a răspunde așteptărilor clienților chinezi și de a ne consolida poziția de lider mondial în segmentul vehiculelor electrice", a declarat președintele director general al alianței Renault-Nissan, Carlos Ghosn.

Renault operează încă din 2016 o uzină cu Dongfeng la Wuhann, centrul Chinei, însă prezența Renault în China este una marginală în comparație cu cea a rivalului PSA, care este prezent în China încă din anii 1980. Cu toate acestea, Renault mizează pe dublarea vânzărilor în acest an până la 70.000 de vehicule, o cifră minusculă pe o piață unde ar urma să se comercializeze aproape 25 de milioane de unități, în timp ce vânzările PSA sunt în scădere.

Atât Nissan, cât și Renault produc deja vehicule electrice. Modelul Nissan Leaf a devenit cel mai bine vândut vehicul electric de la lansarea sa în 2010, iar Renault a început să comercializeze modelul electric Zoe în 2012.

În prezent, toți marii producători auto încearcă să încheie alianțe pentru a produce vehicule electrice în China, în condițiile în care guvernul de la Beijing vrea ca vehiculele electrice și cele hibride să reprezinte o cincime din vânzările de autovehicule în 2025. Tesla, Daimler AG și General Motors au anunțat deja planuri referitoare la producția de vehicule electrice în China, iar săptămâna trecută grupul american Ford a anunțat și el înființarea unei societăți mixte pentru producția de vehicule electrice în China. (Reuters)

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza