Links Sitemap Business Linker Sitemap

Petrolul crește după ce Rusia a sugerat că ar putea adopta măsuri suplimentare pentru reducerea producției, iar stocurile de țiței din SUA au scăzut peste așteptări

146 afisari
Prețurile petrolului cresc cu peste 1% miercuri după ce stocurile din SUA au scăzut peste așteptări, iar o sursă apropiată situației a afirmat că Rusia este gata să colaboreze în continuare cu OPEC pentru a ajuta la reechilibrarea pieței și salută intenția Arabiei Saudite de a contribui la combaterea efectelor creșterii producției în Libia și Nigeria. Petrolul Brent se tranzacționează pentru 49,2 dolari pe baril, în creștere cu 1,2%, iar West Texas Intermediate pentru 46,9 dolari pe baril, cu 1,1% peste cotația de ieri.
Potrivit datelor publicate de Administrația americană pentru Informații în domeniul Energiei (EIA), stocurile de petrol din SUA aub scăzut cu 4,7 milioane de barili săptămâna trecută, declinul depășind estimările analiștilor contactați de Reuters, care anticipau o reducere de 3,2 milioane de barili. Totodată, stocurile de benzină au scăzut cu 4,4 milioane de barili, iar cele de distilate cu 2,1 milioane de barili. “Raportul EIA reprezintă o veste bună pentru industria petrolieră, având în vedere scăderile consemnate pe toate categoriile, care au însumat peste 10 milioane de barili. Stocurile de benzină sunt acum cu aproape 5%  mai mici decât în urmă cu un an. Acest lucru reflectă cererea bună ”, spune  Andrew Lipow, președintele Lipow Oil Associates. Marți, Arabia Saudită s-a arătat dispusă să contribuie la compensarea creșterii producției de petrol în Libia și Nigeria, dar a punctat că este important ca și alți producători să ia măsuri în acest sens. O întâlnire între reprezentanții a 6 state producătoare de petrol, printre care Arabia Saudită și Rusia, va avea loc pe 24 iulie pentru a discuta despre efectele acordului de reducere a producției, respectarea acestuia și viitoare măsuri menite să susțină o revenire a prețurilor.

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza