Links Sitemap Business Linker Sitemap

Mario Draghi crede că este nevoie în continuare de o politică monetară relaxată

408 afisari
Banca Centrală Europeană trebuie să mențină un grad substanțial de relaxare a politicii monetare, în pofida relansării economiei zonei euro, a declarat președintele BCE, Mario Draghi, transmite Reuters.
"Ultimele date disponibile confirmă că relansarea ciclică a economiei zonei euro este din ce în ce mai solidă și că riscurile s-au diminuat", a declarat Mario Draghi. Președintele BCE a apreciat că există semne care arată o creștere a prețurilor în zona euro, dar acestea nu sunt suficiente pentru ca BCE să își modifice politica monetară.

"Nu avem suficiente dovezi care să ne modifice evaluarea privind perspectiva de inflație și nici nu avem suficientă încredere că inflația se va îndrepta spre ținta noastră într-o manieră durabilă și sustenabilă", a spus Draghi.
În luna martie, în zona euro, inflația de bază, care exclude prețurile la petrol și produse alimentare, a fost de 0,7%, mult sub obiectivul BCE vizând o creștere a prețurilor de 2% pe termen mediu.
De asemenea, Mario Draghi a respins speculațiile din piață potrivit cărora BCE ar putea lua în considerare o modificare a politicii sale monetare relaxate în eventualitatea în care candidatul pro-european Emmanuel Macron va câștiga alegerile prezidențiale din Franța.

"Nu luăm decizii de politică monetară pe baza posibilelor rezultate ale alegerilor", a spus Draghi.
Anterior, Consiliul guvernatorilor BCE și-a reafirmat decizia de a continua să achiziționeze lunar obligațiuni în valoare de 60 de miliarde de euro. În plus, Consiliul guvernatorilor a menținut dobânda de politică monetară la nivelul zero, în timp ce dobânda la facilitatea de creditare marginală a fost păstrată la 0,25%, iar dobânda la depozite, care se aplică băncilor ce stochează lichiditățile în exces la banca centrală pentru o perioadă de 24 de ore, a fost lăsată la minus 0,40%.

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza