Links Sitemap Business Linker Sitemap

Margrethe Vestager: Nord Stream 2 nu este un proiect de interes comun pentru Uniunea Europeană

583 afisari
Gazoductul Nord Stream 2 nu este un proiect de interes comun pentru Uniunea Europeană, a afirmat, luni, comisarul european pentru concurență, Margrethe Vestager, transmite Reuters.
Gazprom livrează gaze naturale Germaniei printr-o serie de conducte amplasate în Marea Baltică, denumite Nord Stream. În 2015, Gazprom și un grup de companii europene, respectiv E.ON, Wintershall, Shell, OMV și Engie, au semnat un acord pentru realizarea proiectului Nord Stream 2, ce presupune construcția a încă două conducte pe lângă cele două deja existente, astfel încât capacitatea sa de transport ar urma să se dubleze, până la 110 miliarde de metri cubi pe an.

"Din punct de vedere legal, a devenit foarte clar că Executivul comunitar nu consideră că proiectul Nord Stream 2 va fi un proiect de interes comun", a declarat Margrethe Vestager, la o conferință de presă desfășurată la Bruxelles.

Margrethe Vestager a reafirmat poziția Comisiei Europene că proiectul nu servește eforturilor UE de reformare a pieței energiei în blocul comunitar și de reducere a dependenței de gazul rusesc. Totuși, până acum Comisia Euroepană a rezistat încercărilor unor guverne de a se opune adoptării unei poziții ferme privind legalitatea gazoductului conform legislației europene.

Mai multe țări europene, în special Germania, și-au manifestat sprijinul pentru proiectul Nord Stream 2, în timp ce altele, precum Polonia, se opun intenției Gazprom de a crește livrările de gaze prin conducta Nord Stream.

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza