Links Sitemap Business Linker Sitemap

Legislația românească din piața de capital va fi racordată la cea europeană, din 2019

457 afisari
Legislația românească din piața de capital va fi racordată la cea europeană, din 2019, fiind liberalizate, totodată, fluxurile de capital transfrontaliere și eliminate barierele, a declarat marți Mircea Ursache, vicepreședinte al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), la evenimentul de lansare a platformei InvestingRomania.
'În 2019, prima piață unică europeană europeană va fi piața de capital, prin liberalizarea fluxurilor de capital transfrontaliere, prin eliminarea tuturor barierelor și printr-o racordare a întregii legislații românești la cea europeană. Practic din 2019 nu vom mai avea legislații naționale originale în piața de capital, ci o legislație unică europeană. Piața de capital românească astăzi este din punct de vedere al randamentelor dintre cele mai profitabile', a spus Ursache.

Referindu-se la proiectul InvestingRomania, el a precizat că actorii din piața de capital au nevoie de informație corectă, curată și nepărtinitoare.

'În piața de capital astăzi ca să investești ai nevoie de informația corectă, de informația curată, nepărtinitoare și care să nu conducă la a te dirija, ci dimpotrivă, să explice, dar actul decizional al investiției să-ți aparțină ție. Cred că informația asta curată arată că în piața de capital astăzi fundamental este principiul transparenței și mai ales al egalității de tratament. AGERPRES a pus la dispoziție marca seriozității dar ce punem în această platformă este creația analiștilor de specialitate', a mai spus oficialul ASF.

La rândul său, Ludwik Sobolewski, CEO BVB, a arătat că fără AGERPRES platforma InvestingRomania nu ar fi fost posibilă. 'Companiile care ar putea fi invitate la platformă trebuie să îndeplinească condițiile cu privire la guvernanța corporativă, la calitatea relațiilor cu investitorii. Avem 23 de analiști care lucrează al 10 instituții ale pieței de capital. Prezența analiștilor este un semn că InvestingRomania, chiar dacă este alimentat de companiile listate, reprezintă ceva pentru investitori. Fără AGERPRES nu ar fi posibilă această platformă. Cooperarea cu AGERPRES a fost și va fi una de excepție', a afirmat Sobolewski.

Directorul general al AGERPRES, Alexandru Giboi, a precizat că InvestingRomania.com nu este un site de știri, ci unul care furnizează informații.


'Este foarte important atât pentru Bursa de Valori, cred, cât și pentru AGERPRES, să evoluăm continuu, nu doar să fim, nu doar să știm. Important este să căutăm moduri din ce în ce mai variate și cât mai inventive de a ajunge la punctul nostru. InvestingRomania.com nu este un site de știri, ci unul care furnizează informații. Agenția a evoluat în ultimii ani. Este o recunoaștere, cred, a seriozității și a profesionalismului de care colegii mei au dat dovadă și sper să continuăm la fel. În momentul în care BVB îți cere să fii partener nu poți să zici decât 'da'. Ai o singură variantă de răspuns', a subliniat directorul general al Agenției Naționale de Presă.

Mircea Ursche, Ludwik Sobolewski și Alexandru Giboi au deschis ședința de tranzacționare de marți sunând colopoțelul.


Bursa de Valori București a lansat, marți, împreună cu AGERPRES, proiectul InvestingRomania, un spațiu de știri despre acțiunile listate pe piața de capital românească.

'Bursa de Valori București lansează platforma InvestingRomania, un instrument eficient de conectare a companiilor de referință listate. InvestingRomania reprezintă cel mai amplu spațiu de știri despre acțiunile listate la BVB dedicat acționarilor, investitorilor, jurnaliștilor și publicului larg cu privire la investițiile în companiile de top din România', se arată într-un comunicat al operatorului pieței de capital.

Informațiile publicate provin din mai multe surse și vor oferi actualilor și potențialilor investitori o imagine de ansamblu asupra pieței locale.

InvestingRomania.com include informații despre 13 companii de referință de pe piața de capital din România din mai multe surse, respectiv știri AGERPRES, analize și estimări ale analiștilor financiari, raportări curente și periodice transmise bursei, prezentări și știri de la companiile listate. Utilizatorii vor avea acces la un comparator care permite selecția acțiunilor din portofoliu pe baza a două tipuri de indicatori: de tranzacționare și financiari. Pentru utilizatorii înregistrați va exista opțiunea de a salva preferințele și abonarea la newsletter-ul săptămânal.

BVB organizează și administrează piețele reglementate de instrumente financiare la standarde europene. Aceasta a devenit societate pe acțiuni în 2005 și s-a listat pe propria piață în iunie 2010.

BVB este una dintre companiile incluse în indicele BET, cel mai important indice al pieței. Compania este inclusă și în alți indici locali, dar și în indici care urmăresc evoluția burselor de valori listate, precum FTSE/Mondo Visione Exchanges sau Dow Jones Global Exchanges.

Agenția Națională de Presă AGERPRES, prima agenție de presă din România, s-a numit, de-a lungul vremii, Agenția Telegrafică a României sau Agenția Română, Agenția Telegrafică Română "Orient-Radio" — RADOR, Agenția Română de Presă — AGERPRES, Agenția Națională de Presă ROMPRES și, din 2008, Agenția Națională de Presă AGERPRES.

La începutul anului 1889, la 27 martie, a fost înființată prima agenție de presă ''românească, națională și autonomă'', având titulatura de Agenția Telegrafică a României sau Agenția Română, din inițiativa ministrului de Externe de atunci, P. P. Carp. Documentele oficiale care au stat la baza înființării primei agenții naționale de presă datează din zilele de 15/27 și 16/28 martie 1889, ambele conținând în mare aceleași înscrisuri. Această instituție de presă funcționa în subordinea Ministerului Afacerilor Străine și avea datoria ''să transmită în străinătate știri privind România'', iar de acolo să primească și să difuzeze ''un serviciu exact și rapid al tuturor știrilor de interes general sau special pentru România''.

În 24 ianuarie/5 februarie 1889, ministrul de Externe al României P. P. Carp a cerut Direcțiunii Generale a Telegrafelor și Poștelor, din subordinea Ministerului de Interne, să ofere Agenției Telegrafice Române, care era în curs de organizare, o ''odae mare în casele ce le ocupă''. În aceeași zi, directorul general al telegrafelor și poștelor a luat măsurile cuvenite pentru ca, de la 1/13 aprilie, același an, ''să se pună la dispozițiunea noii agenții telegrafice române ce este în ajun a se înființa'' spațiul solicitat. Practic, Agenția Telegrafică a României și-a început activitatea la 30 martie/11 aprilie 1889, când a expediat la Viena ''prima telegramă''. Primul director al Agenției a fost M. Brăneanu.

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza