Links Sitemap Business Linker Sitemap

INS: Cifra de afaceri din industrie in ianuarie, în termeni nominali, a cresut cu 20,7% în comparaţie cu aceeaşi lună din anul 2017

941 afisari
Cea mai importantă creştere a fost consemnată în industria prelucrătoare (+21,9%), în timp ce industria extractivă a înregistrat un recul de 6,7%. De asemenea, în intervalul analizat, pe marile grupe industriale, majorări ale cifrei de afaceri au înregistrat: industria bunurilor de capital (+23,9%), industria bunurilor intermediare (+23,2%), industria energetică (+19,8%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+14,1%) şi industria bunurilor de uz curent (+13,2%).
Cifra de afaceri din industrie s-a majorat, în termeni nominali, în ianuarie, cu 20,7% în comparaţie cu aceeaşi lună din anul 2017, relevă datele publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS).
Potrivit INS, faţă de decembrie 2017, valoarea cifrei de afaceri din industrie pe total (piaţa internă şi piaţa externă) a crescut în prima lună a acestui an cu 2%, pe fondul unui salt de 3% consemnat de industria prelucrătoare. Pe de altă parte, industria extractivă a scăzut cu 17,2%.
Datele statistice arată, totodată, că pe marile grupe industriale au fost semnalate creşteri în: industria bunurilor intermediare (+8,3%), industria bunurilor de capital (+7,3%) şi industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+5,2%). La polul opus s-au situat industria energetică şi industria bunurilor de uz curent, cu scăderi ale afacerilor cu 9,7%, respectiv 8,6%.

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza