Links Sitemap Business Linker Sitemap

Apple extinde gama de display-uri cu rezoluţie 5K

524 afisari
Momentan, aceste informaţii sunt doar la nivel de zvon, însă anunţul unei conferinţe pe data de 13 iunie sugerează că am putea vedea un anunţ oficial foarte curând. Conform noilor detalii, Apple plănuieşte să upgradeze noile monitoare la rezoluţia 5K, folosind aceleaşi panouri de pe cele mai noi iMac-uri, relatează portalul go4it.ro.
Acestea vor oferi performanţă înaltă, cu suport pentru culori naturale, calibrate în mod special pentru editare foto şi producţie video.
Această decizie ar veni şi în urma scăderii popularităţii display-urilor de la Apple în rândul graficienilor, care nu mai găsesc produsele companiei de la Cupertino la fel de atractive în condiţiile în care nu au mai fost oferite upgrade-uri hardware de ceva ani.
Totodată, majoritatea computerelor de la Apple sunt echipate cu cipuri grafice care nu ar putea să folosească aceste modele de display-uri. Zvonurile afirmă că noile cipuri vor fi integrate în carcasa noilor monitoare, care dezactivează soluţiile deja existente în laptop-uri şi computerele Apple automat. Acestea ar trebui să ofere performanţa necesară pentru a afişa rezoluţia 5K, cât şi accelerarea grafică pentru editarea de clipuri la rezoluţii foarte înalte.
Întrucât va fi nevoie de multă lăţime de bandă pentru a putea afişa o asemenea rezoluţie, cât şi pentru comunicarea unui GPU extern cu componentele din interiorul computerelor, Apple pare să apeleze la standardul Thunderbolt 3, care vine cu interfaţă USB Type-C. Momentan, singurele modele de computere Apple cu USB Type-C sunt cele două generaţii de Macbook lansate în ultimul an. Întrucât Thunderbolt Display 5K va fi dependent de această mufă, probabil că Apple va lansa nişte adaptoare de la DisplayPort şi HDMI la Thunderbolt 3, cât şi noi generaţii de computere Macbook Pro, Macbook Air, iMac şi Mac Mini care vin cu astfel de mufe din fabrică.
Ca de obicei, informaţii apărute anticipat nu sunt confirmate de cei de la Apple, dar în ultimii ani, chiar şi zvonurile despre produsele lor au devenit destul de precise, în plus gama de ecrane de la Apple chiar avea nevoie de un upgrade.

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza