Links Sitemap Business Linker Sitemap

Anul acesta va începe maturizarea pieţei asigurărilor şi va reprezenta o etapă de reaşezare a acestora

208 afisari
Anul acesta va începe maturizarea pieţei asigurărilor şi va reprezenta o etapă de reaşezare a acestora, atât din punct de vedere al business-ului, cât şi din punct de vedere legislativ, a afirmat vicepreşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Cornel Coca Constantinescu, prezent la un eveniment dedicat asigurătorilor.
Reprezentantul ASF a prezentat şi câteva din obiectivele pe care instituţia le are pentru anul 2018, care au în vedere consolidarea funcţiei de supraveghere prin dezvoltarea instrumentelor specifice acesteia şi continuarea acţiunilor de promovare a pieţei de asigurări, cu scopul de a creşte gradul de conştientizare a unui segment cât mai mare de populaţie cu privire la necesitatea şi beneficiile asigurătorilor.

În acelaşi timp, Autoritatea de Supraveghere Financiară va pune accentul pe protejarea asiguraţilor împotriva practicilor incorecte pentru promovarea încrederii şi stabilităţii pieţei, în contextul transpunerii directivei IDD privind distribuţia de asigurări, cu termen de aplicare din toamna acestui an. Directiva conţine prevederi care conduc la creşterea nivelului de protecţie a consumatorilor, precum şi obligativitatea furnizării unui set de informaţii mai complet, în format standard, cu privire la produsele de asigurare şi necesitatea efectuării testului de adecvare a produselor de asigurare cu componentă investiţională, asigurându-se astfel, acelaşi grad de informare indiferent de canalul de distribuţie.

Ultimul obiectiv despre care a vorbit Cornel Coca Constantinescu, în cadrul conferinţei XPRIMM, este diversificarea formelor juridice prin care funcţionează asiguratorii prin statuarea formei juridice a societăţii mutuale de asigurare, care implementează principiul economiei sociale în industria asigurărilor.

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteazaFrequent changes in legislation and taxation, stuffy bureaucracy continue to represent major hurdles for investors in Romania. However, Austrian investors have positive expectations and continue to remain strongly committed to their development plans in this country.
In this context, Business Arena is proud to announce its annual event dedicated to Austrian investors. Business leaders, bankers and entrepreneurs will all get together to discuss and share their views on the latest economic trends and challenges at Business Arena's 2018 Austria - Romania Roundtable Business Conference and Awards.