Links Sitemap Business Linker Sitemap

Alpha Bank Romania, profit brut de 20,9 milioane euro in 2018

625 afisari
Alpha Bank Romania a obtinut in 2018 un profit brut inainte de impozitare de 20,9 milioane de euro, acesta fiind al treilea an consecutiv de profitabilitate pentru banca. Veniturile operationale au crescut cu 2,9%, ajungand la 133,7 milioane de euro. Rata creditelor neperformante a scazut de la 7,3% la 6,4% la sfarsitul anului 2018. La sfarsitul anului 2018, depozitele din portofoliul Alpha Bank Romania au ajuns la aproape 2,5 miliarde de euro, crescand semnificativ peste ritmul pietei, o crestere de 23% fata de 3,3% la nivel de sistem.
 “Indicatorii financiari de la sfârșitul anului 2018 reflectă strategia echilibrată, de creștere organică, pe care Alpha Bank România a urmat-o în cei 25 de ani de activitate. Bancă s-a menținut și anul trecut în topul băncilor locale, înregistrând al treilea an consecutiv de profitabilitate, având o foarte bună capitalizare și un profil de risc îmbunătățit. Creditele s-au situat într-un trend pozitiv, în timp ce portofoliul de depozite a crescut cu mult peste ritmul de creștere al pieței, confirmând încă o data încrederea clienților noștri. Rămânem dedicați obiectivului de creștere a intermedierii financiare care să conducă la creșterea bunăstării în România', a declarat Sergiu Oprescu, președintele executiv Alpha Bank România.
 
 Valoarea creditelor la sfârșitul lui 2018 era de 2,6 miliarde de euro, ipotecarele crescând cu 5,3%, până la 1,1 miliarde de euro.
 Alpha Bank România avea la sfârșitul anului 2018 o rețea formată din 130 unități și 1976 de angajați.

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza