Links Sitemap Business Linker Sitemap

Alpha Bank majoreaza la 30% avansul necesar pentru obtinerea unui credit pentru locuinta si teren in lei

463 afisari
Alpha Bank a majorat de la 15% la 30% avansul necesar pentru obtinerea unui credit pentru locuinta si teren in lei si la 40% pentru creditele in euro, dupa adoptarea legii privind darea in plata a caselor ipotecate, care permite detinatorilor unui credit imobiliar sa scape de toate datoriile cedand bancii dreptul de proprietate a locuintei ipotecate.

Alpha Bank devine, astfel, a sasea banca, dupa Raiffeisen Bank, Bancpost, BRD, Intesa Sanpaolo Bank si Garanti Bank, care a crescut avansul la credite dupa aparitia proiectului de lege privind darea in plata. (vezi aici detalii)

Alpha Bank a renuntat si la creditele tip Prima Casa dupa aparitia legii privind darea in plata, care in forma initiala se aplica si acestor tipuri de imprumuturi. Ulterior, programul Prima Casa a fost exclus din forma finala a legii.

Bancherii si BNR au avertizat ca daca legea privind darea in plata se va aproba, bancile vor fi nevoite sa majoreze atat avansul la credite, cat si dobanzile, pentru a limita riscurile in cazul in care clientii vor dori sa scape de datorii predand bancii cheile casei ipotecate.

Dobanzi mai mari pentru avans mai mic

In acelasi timp, Alpha Bank a majorat si dobanzile pentru creditele imobiliare cu avans mai mic de 40%.

Astfel, noile dobanzi la creditul de investitii imobiliare Alpha Housing Standard sunt urmatoarele:

- ROBOR 3M (0,76%) + 3,15% = 3,91% p.a (daca valoarea creditului reprezinta cel mult 60% din valoarea de piata a garantiilor)

- ROBOR 3M (0,76%) + 3,40%= 4,16% p.a (daca valoarea creditului reprezinta cel mult 65% din valoarea de piata a garantiilor)

- ROBOR 3M (0,76%) + 4,20%= 4,96% p.a (daca valoarea creditului reprezinta cel mult 70% din valoarea de piata a garantiilor)

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza