Links Sitemap Business Linker Sitemap

6311 afisari
Bazându-se pe tradiție și pe un bun renume în piață, construit cu mult efort, cu investiții și multă muncă de-a lungul celor peste 20 de ani de experiență, Grupul Cris își continuă eforturile de modernizare și diversificare a activităților sale. În lupta cu mediul economic dificil și competiția acerbă, grupul se bazează pe oferirea unor produse și servicii de calitate înaltă pentru a-și menține competitivitatea. În acest context, Monica Cristescu, Development Manager, Grup Cris, se pregătește intens pentru a putea într-o zi să preia conducerea afacerilor familiei. În această etapă importantă a carierei sale, Monica Cristescu a prezentat pentru "Business Arena" aspecte legate de activitatea grupului și a vorbit despre experiența sa în companie, despre viziunea sa asupra afacerilor, precum și despre legătura cu tradiția.
Opticris este o afacere de familie care își are rădăcinile în anul 1947. Cum a început povestea companiei? 
Bunicul din partea tatălui era un pasionat al mecanicii fine, un om cu spirit antreprenorial și foarte harnic. În acea perioadă, România trecea printr-o etapă foarte grea, începuseră naționalizările, exproprierile, trecerea la un alt regim. Era realitatea de după razboi, cu lipsuri foarte mari. Bunicul avea un vecin evreu, care deținea un atelier de producere a ramelor de ochelari, în timp ce balamalele erau importate. În noile condiții, nu mai putea să facă importuri și a apelat la bunicul meu, care  a conceput și realizat prima mașina automată de producere a balamalelor de ochelari, iar în 1950 a produs primele rame de ochelari, două modele panto și golf din celuloid, printr-un procedeu de decupare a plăcilor de celuloid pe care le producea singur din rolele de film folosite. Legislaţia permitea existența unor mici ateliere private unde putea să lucreze doar familia.

Grupul Cris a luat naștere în 1991, iar primul magazin Opticris s-a deschis în 1993. Cum s-a dezvoltat businessul și care sunt activitățile de bază pe care grupul le desfășoară în prezent?   
În anul 1991, SC Cris Articole Optice și Mase Plastice SRL avea ca obiect de activitate producerea ramelor de ochelari la Cluj. Produceam rame de ochelari de vedere, pentru femei, bărbați și copii. Era o tradiție de familie continuată de tatăl meu, care a realizat singur prima mașină de injecție automată pentru ramele de ochelari din acetat de celuloză și a pus bazele grupului Cris. La inițiativa sa, a intrat și mama în această afacere și au deschis împreună primul magazin de optică: Centrul de optică medicală computerizată.

To read the full version, see the print edition of Business Arena.

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza